AQUILA a bugetat investiţii de 16,9 milioane de euro pentru reînnoirea flotei şi a echipamentelor de depozit

A.F.
Piaţa de Capital / 8 aprilie

Răzvan Bagherea, Director Organizare şi Resurse Umane, AQUILA

Răzvan Bagherea, Director Organizare şi Resurse Umane, AQUILA

AQUILA şi-a bugetat investiţii de 16,9 milioane de euro pentru mijloace de transport şi echipamente de depozit, în linie cu obiectivele de sustenabilitate, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, din această sumă, AQUILA alocă 10,9 milioane de euro pentru achiziţia a 300 de autovehicule, Euro 6, pentru înlocuirea vehiculelor cu unele mai puţin poluante şi cu o capacitate mai mare de transport. Compania îşi propune continuarea investiţiilor în tehnologie şi eficienţa operaţiunilor, cu o investiţie de 4,6 milioane de euro în echipamente de depozite. Bugetul este supus aprobării acţionarilor la Adunarea Generală a Acţionarilor din data de 29 aprilie 2024.

"Ne-am asumat dezvoltarea pe termen lung şi excelenţa operaţională prin eficienţă şi sustenabilitate, elemente cheie pentru strategia vizată. Continuăm investiţiile şi implementarea măsurilor prin care să asigurăm resursele necesare atingerii obiectivelor de decarbonare stabilite şi reducerea cu 10% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2026, având ca referinţă anul 2021. Avem un angajament ferm de a reduce impactul asupra mediului prin reînnoirea flotei, optimizarea rutelor de transport, eficientizarea operaţiunilor logistice şi utilizarea surselor alternative de energie", a declarant Răzvan Bagherea, Director Organizare şi Resurse Umane, AQUILA.

În 2023, am investit aproximativ 9 milioane de euro, din care mai mult de 7 milioane de euro au fost alocate achiziţiei a peste 190 mijloace de transport. Cu o flotă diversificată, de peste 1.600 de vehicule, AQUILA transportă mărfuri din toate categoriile de temperatură (ambiental, refrigerat, congelat), naţional şi internaţional.

Totodată, investiţiile propuse pentru 2024 vizează echipamente de lucru pentru depozite, echipamente care asigură o productivitate mai ridicată, precum stivuitoare, nacele şi maşini de înfoliere care vor contibui la reducerea cantităţii de folie utilizată şi la o mai bună consolidare a mărfurilor pe paleţi.

AQUILA deţine 14 centre de distribuţie a bunurilor de larg consum, 4 platforme logistice şi 6 puncte de cross-docking care asigură o capacitate de peste 123.000

de paleţi dintre care 77% pentru mediu ambiental, 7% pentru mediu refrigerat şi 16% pentru mediu congelat.

În 2023, AQUILA a înregistrat cele mai bune rezultate de la înfiinţarea companiei, obţinând o creştere de 14% atât a veniturilor, care au ajuns la 2,5 miliarde de lei, cât şi a profitului net, în valoare de 97 milioane de lei.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb