Artmark scoate la licitaţie lucrări de Victor Brauner, Andy Warhol şi fotografii cu Brâncuşi

G.U.
Cultură / 15 iunie 2020

Sursă foto: Smithsonian Magazine

Sursă foto: Smithsonian Magazine

Lucrări de Victor Brauner, Andy Warhol, fotografii în care apar Constantin Brâncuşi şi Salvador Dalí şi afişele unor turnee The Rolling Stones fac parte din licitaţia de avangardă programată de Artmark pentru 25 iunie, potrivit News.ro.

Victor Brauner are cele mai multe prezenţe în licitaţie, cu peste 30 de lucrări, iar "Poetul Geo Bogza arată capului său peisajul cu sonde", ulei pe pânză, are o valoare estimată la 100.000 - 200.000 de euro.

Următoarele două cele mai scumpe lucrări sunt semnate tot de artistul originar din Piatra Neamţ - colajul "Unu (Foaie Verde)", estimat la 4.000 - 7.000 de euro, şi "Codex d'un Visage, Le Point Cardinal", colecţie de acvaforte şi acvatintă, estimat la 4.000 - 6.000 de euro.

Între cele 279 de loturi se regăsesc fotografii inedite din colecţia criticului de artă Barbu Brezianu (cca. 1937) înfăţişându-l pe Constantin Brâncuşi la casa familiei Gerota, la Săftica, cu preţ de pornire de 2.000 de euro, una care îl înfăţişează pe Jean Michel Basquiat, realizată de Andy Warhol în 1982 (preţ de pornire 700 de euro), şi "The Walled Off Hotel", un set format din trei tricouri, o lucrare, cărţi poştale, creion, săpun, sticlă de apă, scrisoare şi o publicaţie ale lui Banksy (preţ de pornire 600 de euro).

Constantin Brâncuşi

Constantin Brâncuşi

Lucrarea "Muzicanţi" (1929) - ulei, ceracolor, creion şi cărbune pe hârtie - semnată de Max Herman Maxy, cu valoare estimată la 1.000 - 1.600 de euro, poate fi cumpărată în licitaţie, dar şi cromolitografii cu Mao şi Marilyn Monroe, realizate de Warhol.

Salvador Dalí este prezent în licitaţia online cu mai multe gravuri în culori, litografii şi fotografii de presă. Cinci afişe care promovau turnee The Rolling Stones sunt incluse în această vânzare, precum şi ale unor filme ca "The Wall", "Un chien andalou" şi "Exit Through the Gift Shop".

Desene de Marcel Iancu, tapiserii realizate după lucrări ale lui Pablo Picasso şi creaţii semnate Banksy sunt, de asemenea, scoase la vânzare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro