ASF a declanşat falimentul LIG Insurance

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 decembrie 2016

ASF a declanşat falimentul LIG Insurance

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat declanşarea procedurii de faliment în cazul companiei LIG Insurance, ale cărei operaţiuni au fost suspendate încă din februarie 2015.

LIG Insurance, autorizată pentru asigurări generale, are activitatea sus-pendată din iarna anului trecut, după ce a încălcat normele financiare, contabile şi de management operaţional, asumându-şi aplicarea unui plan de măsuri pentru a remedia problemele.

În luna iunie, ASF a anunţat că menţine pentru încă trei luni interdicţia de desfăşurare a activităţii pentru compania LIG Insurance, perioadă în care să-şi restabilească situaţia financiară şi să se re-încadreze în indicatorii de prudenţialitate.

Ieri, ASF a anunţat declanşarea procedurii de faliment şi retragerea autorizaţiei de funcţionare.

"Constatarea stării de insolvenţă, declanşarea procedurii de faliment şi retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii de Asigurare - Reasigurare LIG Insurance SA", se arată în comunicatul ASF.

Asigurătorul trebuia să refacă planul iniţial de remediere în două luni, incluzând măsuri care să asigure un nivel al fondurilor proprii eligibile suficient pentru acoperirea cerinţei de solvabilitate - SCR, respectiv să permită îmbunătăţirea profilului de risc pentru reducerea corespunzătoare a necesarului de capital, conform News.ro.

LIG Insurance a fost inclusă anul trecut în exerciţiul BSRE (Balance Sheet Review Extended) de auditare independentă a 21 de societăţi de asigurare cu cote de piaţă reduse.

Rezultatul auditului a arătat că LIG Insurance, cu o cotă de 1,46%, nu respecta cerinţele de solvabilitate nici măcar conform regimului Solvabilitate I, cu atât mai puţin potrivit regimului Solvabilitate II, intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016.

De asemenea, LIG Insurance nu respecta nici prevederile referitoare la acoperirea rezervelor tehnice cu active admise.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro