Revista BURSA Construcţiilor

ASF A STABILIT CONCERTAREAGrupul Bîlteanu - El Lakis Najib, obligat să vândă 6,72% din SIF Banat Crişana

F.A.
Piaţa de Capital / 19 martie 2014

Dragoş Bîlteanu, preşedinte CA şi director general al SIF1 Banat-Crişana, El Lakis Najib şi companiile Romenergo, Smalling şi Gardner (înregistrate în Cipru) sunt obligaţi să vândă 6,72% din titlurile SIF1, întrucât Autoritatea de Supraveghere Financiară a stabilit că acţionează concertat.

La SIF-uri, limita de deţinere este de 5%.

"Grupul format Bîlteanu Dragoş George, El Lakis Najib, Romenergo, Smalling Limited şi Gardner Limited, prezumat că acţionează în mod concertat în legătură cu emitentul SIF Banat-Crişana, are obligaţia de a se încadra în prevederile art. 286 1 alin. 4 din Legea nr. 297/2004 (legea pieţei de capital - n.r.) cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Instrucţiunii CNVM nr. 6/2012, în termen de 3 luni de la data emiterii actului individual", se arată într-o decizie ASF.

Prevederile indicate din legea pieţei de capital arată că în termen de trei luni de la data depăşirii limitei de 5% din capitalul social al unei SIF, acţionarii aflaţi în această situaţie sunt obligaţi să vândă acţiunile care depăşesc limita de deţinere.

ASF a stabilit acţiunea concertată având în vedere unele declaraţii date de Bîlteanu, El Lakis Najib, Ali H. Lakis şi Romenergo.

În plus, ASF a avut în vedere că Smalling Limited şi Gardner Limited au cumpărat acţiuni SIF Banat Crişana cu bani împrumutaţi de la firma Cahuita Limited. Beneficiarul real al firmei Cahuita Lmited este Ali H. Lakis din Liban, potrivit informaţiilor furnizate de Autoritatea de Supraveghere a Pieţei de Capital din Cipru şi obţinute prin intermediul Bank of Cyprus, se arată în decizia ASF.

ASF a emis marţi încă două decizii prin care dispune Depozitarului Central şi Consiliului de Administraţie al SIF Banat-Crişana să limiteze la 5% drepturile de vot pentru grupul format din Bîlteanu, El Lakis Hajib, Romenergo, Smalling Limited şi Gardner Limited.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. balteanu pregateste-ti boceaua pentru pushcarie, nenorocitule

    Deci, se poate... Acum este momentul sa se sape mai mult si sa se acuze in justitie acesti oameni, care au alte interese decat cele ale actionarilor SIF-urilor, anume sa foloseasca lichiditatile pentru propriile afaceri aflate in paguba. DNA ar trebui sesizata. Cazul este extrem de grav, pentru ca implica tot felul de arabi si de companii straine fantoma, interpuse doar pentru a cosmetiza transferurile de fonduri dintr-un buzunar intr-altul. SIF-urile trebuie curatate de asftel de "investitori". Serviciile secrete cunosc foarte bine situatia, iar fostul CNVM nu putea in principiu sa faca nimic impotriva SIF-urilor. Acum ar putea, daca ar vrea. Da, daca ar vrea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Codul Insolvenţei”
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro