ASF aprobă începerea ofertei publice iniţiale pentru listarea a 28,5% din capitalul JT Grup Oil la Bursa de Valori Bucureşti

R.S.
Piaţa de Capital / 24 mai

ASF aprobă începerea ofertei publice iniţiale pentru listarea a 28,5% din capitalul JT Grup Oil la Bursa de Valori Bucureşti

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în şedinţa de miercuri, 22 mai 2024, Prospectul pentru oferta publică iniţială de vânzare a 10 milioane de acţiuni în vederea listării JT Grup Oil pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, piaţa AeRO, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Oferta publică iniţială, de zece zile lucrătoare, va începe pe 28 mai 2024 şi se va derula până la data de 10 iunie 2024.

Compania JT Grup Oil va emite 10.000.000 de acţiuni ordinare noi ca urmare a hotărârii adunării generale extraordinare a acţionarilor de majorare a capitalului social. Valoarea unei acţiuni rezultată în baza raportului de evaluare este de 7,38 lei/acţiune, iar preţul de ofertă la care vor fi tranzacţionate acţiunile este de 6,50 lei per acţiune. Pentru cererile depuse în primele cinci zile lucrătoare ale perioadei de ofertă, investitorii vor beneficia de o reducere de 16% din preţul de ofertă şi astfel vor putea subscrie la preţul de 5,46 lei/acţiune.

Oferta publică este adresată investitorilor instituţionali şi de retail, investiţia minimă fiind de 300 de acţiuni. Alocarea acţiunilor se va face în ordinea subscrierilor, iar în cazul unei suprasubscrieri, metoda de alocare va fi "pro-rata". Prospectul depus de JT Grup Oil, una dintre cele mai importante companii ce activează pe piaţa distribuţiei de carburanţi, poate fi consultat public pe site-ul companiei şi pe website-ul BVB.

Listarea la BVB va majora capitalul social al JT Grup Oil cu aproximativ 14 milioane de euro, sumă pe care grupul o va investi în noi proiecte şi tehnologii pentru eficientizarea operaţiunilor şi în dezvoltarea şi extinderea gamei de servicii.

Intermediarul ofertei publice iniţiale este S.S.I.F. INTERDEALER CAPITAL INVEST S.A. Odată cu deschiderea ofertei publice în cadrul sistemului multilateral operat de Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile vor fi tranzacţionate sub simbolul "JTG", potrivit comunicatului.

"Aprobarea Prospectului şi listarea JT Grup Oil pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti reprezintă un pas important în direcţia consolidării poziţiei noastre pe piaţă. Prin listarea pe piaţa bursieră vom majora capitalul social cu aproximativ 14 milioane de euro, sumă pe care o vom aloca în dezvoltarea unor noi linii de business. Pe lângă distribuirea de dividende sub formă de numerar, avem în plan, în cazul în care performanţele înregistrate anual ne vor permite acest lucru, şi distribuirea dividendelor sub formă de acţiuni gratuite.", punctează Bogdan Aldea, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Directorul General al JT Grup Oil S.A.

Steluţa Lebidov, CFO, JT Gup Oil, adaugă: "Invităm investitorii să investească într-o companie sigură din punct de vedere financiar, cu o viziune strategică orientată spre viitor. Rezultatele solide din ultimii zece ani, arată o creştere constantă a cifrei de afaceri, de la 136 milioane RON în 2014 la aproape 300 milioane RON în 2023. Bazându-ne pe aceste cifre, din 2025 previziunile noastre arată o creştere a cantităţii vândute de la 50 de mii de tone la 500 de mii de tone anual, care va genera o multiplicare a cifrei de afaceri de aproximativ 10 ori, de la 300 milioane RON până la aproximativ 3 miliarde RON. De asemenea, ne aşteptăm ca profitul să înregistreze o evoluţie constantă având în vedere deţinerea propriului terminal, care va fi complet funcţional până la finalul acestui an. Creşterea profitului la aproximativ 80 milioane RON va fi generată de două surse suplimentare de venit, respectiv serviciile prestate în cadrul JT Terminal şi activitatea de trading pe JT Grup Oil S.A."

În prezent, JT Grup Oil dezvoltă JT Terminal, cel mai nou terminal de produse petroliere lichide de la Marea Neagră. Investiţia în acest proiect se ridică la 25 milioane de euro şi este finanţată integral din trei surse: capital propriu, linie de credit la Unicredit Bank în valoare de 9 milioane de euro şi un grant de infrastructură mare de 11,5 milioane de euro, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. iti e dat sa citesti asa ceva! Crestere a CA de 10 ori intr-un an, in RO! Intr-o piata extrem de matura unde concurezi cu giganti consacrati...

  Mie sincer mi-ar fi rusine sa scriu asa ceva. 

  1. Totuși, dacă vor avea terminalul lor propriu anul ăsta, având și cash la dispoziție din ipo, pot stoca la preț bun cantități mari de marfă. Deci e plauzibilă o creștere mare a rulajului. Plus că și cheltuielile specifice cu depozitarea scad mult. Pare interesant...

  ATENTIE, PETARDĂ !!!!!

  ALETRTĂ

  Cumparați că va creste de 10 ori :)) 

  PETARDA mica va deveni o PETARDA muuult mai mare,  

  Precum Bnet  

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb