ASF aprobă începerea ofertei publice iniţiale pentru listarea a 28,5% din capitalul JT Grup Oil la BVB

T.B.
Piaţa de Capital / 24 mai

Steluţa Lebidov, CFO, JT Gup Oil

Steluţa Lebidov, CFO, JT Gup Oil

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în şedinţa de miercuri, 22 mai 2024, Prospectul pentru oferta publică iniţială de vânzare a 10 milioane de acţiuni în vederea listării JT Grup Oil pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, piaţa AeRO, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei.

Oferta publică iniţială, de zece zile lucrătoare, va începe pe 28 mai 2024 şi se va derula până la data de 10 iunie 2024, conform sursei.

Compania JT Grup Oil va emite 10.000.000 de acţiuni ordinare noi ca urmare a hotărârii adunării generale extraordinare a acţionarilor de majorare a capitalului social. Valoarea unei acţiuni rezultată în baza raportului de evaluare este de 7,38 lei/acţiune, iar preţul de ofertă la care vor fi tranzacţionate acţiunile este de 6,50 lei per acţiune. Pentru cererile depuse în primele cinci zile lucrătoare ale perioadei de ofertă, investitorii vor beneficia de o reducere de 16% din preţul de ofertă şi astfel vor putea subscrie la preţul de 5,46 lei/acţiune, potrivit comunicatului.

Oferta publică este adresată investitorilor instituţionali şi de retail, investiţia minimă fiind de 300 de acţiuni. Alocarea acţiunilor se va face în ordinea subscrierilor, iar în cazul unei suprasubscrieri, metoda de alocare va fi "pro-rata". Prospectul depus de JT Grup Oil, una dintre cele mai importante companii ce activează pe piaţa distribuţiei de carburanţi, poate fi consultat public pe site-ul companiei şi pe website-ul BVB., informează compania

Listarea la BVB va majora capitalul social al JT Grup Oil cu aproximativ 14 milioane de euro, sumă pe care grupul o va investi în noi proiecte şi tehnologii pentru eficientizarea operaţiunilor şi în dezvoltarea şi extinderea gamei de servicii.

Intermediarul ofertei publice iniţiale este S.S.I.F. INTERDEALER CAPITAL INVEST S.A. Odată cu deschiderea ofertei publice în cadrul sistemului multilateral operat de Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile vor fi tranzacţionate sub simbolul "JTG".

Potrivit comunicatului, "Aprobarea Prospectului şi listarea JT Grup Oil pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti reprezintă un pas important în direcţia consolidării poziţiei noastre pe piaţă. Prin listarea pe piaţa bursieră vom majora capitalul social cu aproximativ 14 milioane de euro, sumă pe care o vom aloca în dezvoltarea unor noi linii de business. Pe lângă distribuirea de dividende sub formă de numerar, avem în plan, în cazul în care performanţele înregistrate anual ne vor permite acest lucru, şi distribuirea dividendelor sub formă de acţiuni gratuite.", punctează Bogdan Aldea, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Directorul General al JT Grup Oil S.A.

Steluţa Lebidov, CFO, JT Gup Oil, adaugă: "Invităm investitorii să investească într-o companie sigură din punct de vedere financiar, cu o viziune strategică orientată spre viitor. Rezultatele solide din ultimii zece ani, arată o creştere constantă a cifrei de afaceri, de la 136 milioane RON în 2014 la aproape 300 milioane RON în 2023. Bazându-ne pe aceste cifre, din 2025 previziunile noastre arată o creştere a cantităţii vândute de la 50 de mii de tone la 500 de mii de tone anual, care va genera o multiplicare a cifrei de afaceri de aproximativ 10 ori, de la 300 milioane RON până la aproximativ 3 miliarde RON. De asemenea, ne aşteptăm ca profitul să înregistreze o evoluţie constantă având în vedere deţinerea propriului terminal, care va fi complet funcţional până la finalul acestui an. Creşterea profitului la aproximativ 80 milioane RON va fi generată de două surse suplimentare de venit, respectiv serviciile prestate în cadrul JT Terminal şi activitatea de trading pe JT Grup Oil S.A."

În prezent, JT Grup Oil dezvoltă JT Terminal, cel mai nou terminal de produse petroliere lichide de la Marea Neagră. Investiţia în acest proiect se ridică la 25 milioane de euro şi este finanţată integral din trei surse: capital propriu, linie de credit la Unicredit Bank în valoare de 9 milioane de euro şi un grant de infrastructură mare de 11,5 milioane de euro, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 16 )

 1. Pe datele din 2023, PER> 25

  Nu stiu ce sa zic. Pe de alta parte, vad ca oriunde subscrii, in prima zi vinzi si faci profit.

  Apoi, Dumnezeu cu mila... 

  1. unde subscrii si vinzi in prima zi si faci profit? premier nici n-a intrat la tranzactionare, ce alte listari au fost in ultimele 9 luni de te-au facut sa tragi concluzia asta? nu inteleg comentariul tau..........au fost 100 ipo-uri la bucuresti si nu stiu eu? pazeste-ne Doamne de concluzii pripite

   Parca s-a listat la 50 de lei.

   in primele doua zile s-a inchis peste.

   azi la 12 nu aveau nici o tranzactie 

   mare profit au avut aia din PP, 1-2-3 % si acum deja e sub pretul din PP. Si va merge mult mai jos.

   La o capitalizare de piata anticipata de 191,1 milioane (calculata la 5,46 lei cu discount inmultit cu numarul total de 35,000,000 actiuni, din care 25,000,000 alea vechi si 10,000,000 cele noi emise pentru IPO) si un profit net de 5,73 mil lei in 2023 (desigur in scadere de la 6,3 mil lei in 2022 - an exceptional, stim cu totii) rezulta un PER de 33. Daca punem pretul de 6,5 lei rezulta si mai mult.

   La PER 33 sa cumpere cine vrea, mai bine SNP la PER 10 ....  

   uitasem de alea 10 milioane noi,

   Plus ca intermediarul e Interdealer ... astia is si mai dubiosi ca BRK

   n-ai incredere in familia Nas?

  deci cagr de 9% din 2014 in 2023 si apoi crestere de 10x a vanzarilor pana in 2025 sau e pe 10 ani ca nu inteleg? si daca ar fi pe 10 ani de 10x tot inseamna cagr de 25% vs 9% ... cum? Totusi RO nu e India sa avem crestere explozica de carburanti si sa iei cota de piata nu e asa usor intr-o astfel de industrie.

  Pas 

  1. crestere de 10 ori a CA . sau vinzi pielea ursului din padure la fraieri

   Exact ... in conditiile in care Petrom si Rompetrol sunt giganti in domeniu. Astia cred ca lumea pune botul la proiectiile lor fantasmagorice. Mai erau si altii pe aero care treceau in prospecte cresteri de 10 ori la cifra de afaceri si la profit ...

  La pretul de 6.5 lei/actiune inseamna o evaluare de peste 200 mil lei, cu un PER de 40. Pe ce planeta sunt astia? Pe langa astea firma este si supraindatorata.

  listat de firma lui Sorin Nas... nu, multumesc!

  1. la listarea aia cu miros de branza zicea ca mai aduce firme, despre astia era vorba? ce face interdealer de 25 ani pe piata asta :)) ?

  incepe sa colcaie de IPO-uri si majorari de capital...hai brokerimea ridicati preturile la actiunile din piata si mai ales din BET daca vreti sa subscrie lumea....hai bagati osul la treaba sa putem descarca si noi acum pe preturi maxime.....bagati niste articole prin presa ca duduie consumul si totul e minunat si saltati cotatiile...vrem sa descarcam gunoi, camioane pline de gunoi

  cine e actionarul majoritar?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb