ASF: City Insurance nu a respectat planul aprobat

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Euroins ar putea ieşi din redresarea financiară, potrivit Autorităţii

Firma de asigurări City Insurance nu a respectat planul de redresare aprobat în luna iulie de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), iar măsurile luate până la finalul lunii septembrie nu au îmbunătăţit situaţia companiei, în timp ce altă societate aflată sub supraveghere, Euroins, a realizat măsurile asumate în planul de redresare, existând premize pozitive legate de finalizarea procedurii, arată un răspuns transmis de ASF, citat de News.ro.

ASF a decis în cazul Euroins declanşarea procedurii de redresare financiară în octombrie 2015, iar în cazul City, în aprilie 2016. ASF a aprobat, în 21 iulie, un plan de redresare al City Insurance, în vederea redresării financiare a companiei.

La începutul lunii noiembrie, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de anulare înaintată de firma de asigurare împotriva deciziei emise de ASF, de declanşare a procedurii de redresare financiară, decizia putând fi atacată cu recurs.

ASF avertizează că, până la 30 septembrie, City Insurance nu a respectat măsurile impuse în planul de redresare.

"City Insurance nu a respectat planul de redresare aprobat prin Decizia ASF 1458/21.07.2016 pe baza propunerilor societăţii, iar măsurile întreprinse până la data de 30 septembrie 2016 nu au condus la îmbunătăţirea situaţiei financiare a societăţii. Raportul de audit constată un necesar minim de capitalizare sub regimul de solvabilitate II de 180 milioane lei, concomitent cu recuperarea creanţelor de la personele fizice si juridice afiliate", se arată în răspunsul Autorităţii.

În schimb, Euroins a realizat toate masurile scadente în 30 septembrie 2016 pe care şi le-a asumat în planul de redresare, potrivit ASF.

Transferul ultimei tranşe de 100 milioane lei, pentru majorarea capitalului social, aprobată de acţionari în toamna acestui an, asigură premizele restabilirii stabilităţii financiare, consideră autoritatea.

"Pentru închiderea planului de redresare, ASF va face o analiză finală, după transferul ultimei tranşe, şi pe datele financiare ale societăţii la sfârşitul anului. Premizele existente pot conduce la o concluzie pozitivă, dar ieşirea din redresare trebuie constată şi aprobată de consiliu", se arată în răspunsul trimis de ASF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro