Prinţul Charles şi Majestatea Sa Margareta s-au întâlnit cu refugiaţii ucraineni

F.D.
Miscellanea / 25 mai

Prinţul Charles şi Majestatea Sa Margareta s-au întâlnit cu refugiaţii ucraineni

Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales a vizitat, astăzi, centrul pentru refugiaţi ucraineni de la Romexpo, alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, pentru a vedea răspunsul excelent al autorităţilor române şi al organizaţiilor internaţionale şi locale la criza umanitară ucraineană a ultimelor luni, potrivit unui comunicat de presă.

Turul pavilionului amenajat în acest scop la Romexpo a fost oferit de Secretarul de stat pentru situaţii de urgenţă Raed Arafat, totodată vicepreşedinte al Crucii Roşii, în prezenţa Directorului Crucii Roşii Ioan Silviu Lefter şi a Directorului de Programe Andreeea Furtună, precum şi a Reprezentantului Agenţiei ONU pentru Refugiaţi în România Pablo Zapata, a Primarului Bucureştiului Nicuşor Dan, a Directorului General al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Cosmina Simiean, şi a reprezentanţilor Armatei Salvării România.

Cu această ocazie, Prinţul de Wales şi Majestatea Sa Margareta au discutat cu refugiaţi ucraineni care au fugit de ororile războiului din ţara vecină. Centrul înregistrează zilnic peste 1.000 de vizitatori ucraineni, care merg acolo pentru a se aproviziona cu produse de maximă necesitate: alimente, produse de igienă, îmbrăcăminte şi încălţăminte, dar şi pentru a beneficia de servicii sociale şi consiliere pe perioada şederii în România. Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales şi Majestatea Sa Margareta s-au întâlnit, de asemenea, şi cu voluntarii care sprijină efortul generos de la Romexpo.

Numărul refugiaţilor ucraineni care vin la Centrul de Donaţii de la Romexpo a crescut constant de la începutul războiului, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, care administrează centrul cu sprijinul organizaţiilor internaţionale şi locale şi al voluntarilor acestora. Peste un milion de refugiaţi au intrat în România, de la debutul crizei umanitare pe 24 februarie.

Vizita Alteţei Sale Regale la Romexpo vine în urma unei serii de angajamente pe care le-a întreprins în ultimele luni în sprijinul comunităţii ucrainene, inclusiv o întâlnire cu o familie ucraineană strămutată în Canada, ce a avut loc chiar săptămâna trecută. De asemenea, Alteţa Sa Regală este cunoscut în întreaga lume pentru preocupările sale legate de problemele umanitare şi este în strânsă legătură cu o serie de organizaţii caritabile, care oferă sprijin populaţiei ucrainene, fiind inclusiv preşedintele Crucii Roşii Britanice.

Marea Britanie este unul dintre cei mai importanţi donatori bilaterali în criza ucraineană. Oferta britanică de sprijin se ridică în prezent la aproximativ 400 de milioane de lire sterline în Asistenţă Oficială pentru Dezvoltare, pentru Ucraina şi ţările vecine.

Această sumă include 220 de milioane de lire sterline ca ajutor umanitar, pentru furnizarea de echipamente medicale şi produse de maximă necesitate care salvează vieţi şi îi protejează pe cei vulnerabili, din care 25 de milioane de lire sterline sunt folosite pentru finanţarea răspunsului regional al Agenţiei ONU pentru Refugiaţi în sprijinul persoanelor care se refugiază în ţări precum România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro