ASSA ABLOY ROMÂNIA:Piaţa de încuietori smart va creşte cu 10% în următorii 5 ani

M.C.
Companii / 2 februarie

Piaţa de încuietori smart va creşte cu 10% în următorii 5 ani

Creştere cu 13% a valorii pieţei de încuietoare smart destinate locuinţelor

Şi pe segmentul instituţiilor statului se observă o adopţie ridicată de produse smart de securitate

Piaţa locală de încuietori smart va creşte cu cca. 10% în următorii 5 ani, potrivit estimărilor realizate de ASSA ABLOY România, filială a grupului suedezo - finlandez cu acelaşi nume, dar şi unul dintre jucătorii de top ai pieţei de soluţii de acces, conform unui comunicat remis redacţiei. Acest lucru va fi resimţit atât pe segmentul rezidenţial, dar şi pe cel comercial şi industrial.

Potrivit sursei, în ceea ce priveşte principalele motive ale majorării preconizate, printre acestea se numără cererea în creştere pentru case inteligente, urbanizarea accelerată şi dorinţa proprietarilor de a preveni accesul nedorit în locaţii.

La nivel european, datele Markets and Markets arată că valoarea totală a pieţei de încuietori smart a fost, la nivelul anului 2022, de 524 de milioane de dolari, reprezentând cca. 25% din valoarea totală la nivel mondial.

În Europa, Marea Britanie este ţara care, de departe, reprezintă cel mai mare consumator de astfel de produse, cu o valoare totală a pieţei de 203 milioane de dolari, urmată de Germania, cu 130 de milioane de dolari, şi Franţa, cu 100 de milioane de dolari.

Trendul pieţei de încuietori inteligente din ultimii ani arată, potrivit Markets and Markets, că în următorii ani se va raporta un avans cu 12,1% al valorii, la cca. 926 de milioane de dolari, în Europa. Acest lucru va fi determinat cu precădere de o concentrare tot mai mare pe adoptarea de tehnologii avansate precum AI şi IoT. Acelaşi studiu arată că cel mai mare avans al pieţei se va observa pe segmentul rezidenţial, urmat de cel comercial, subliniază sursa citată.

"De altfel, analiza internă a pieţei din România ne arată că vom observa, în următorii ani, o creştere cu 13% a valorii pieţei de încuietori smart destinate locuinţelor, fie ele individuale, sau în condominiu. Această majorare poate fi atribuită numărului tot mai mare de locuinţe smart, cu un sistem de management al clădirii integrat, cât şi nevoii tot mai mari a românilor de a-şi simţi bunurile protejate", a declarat Florin Tihulcă, Managing Director ASSA ABLOY România.

Factori precum accesul facil, de la distanţă, oferit de încuietorile inteligente, numărul tot mai mare de utilizatori de smartphone-uri şi dezvoltarea platformelor de transfer de date cu consum redus de energie alimentează adoptarea soluţiilor de acest tip.

Dincolo de segmentul rezidenţial, cel comercial va raporta, de asemenea, un avans de cca 10% al cererii de sisteme smart de securitate, mai ales de încuietori.

Încuietorile inteligente au fost adoptate în sectorul ospitalităţii în hoteluri sau proprietăţi închiriate mai ales pentru a spori siguranţa. Hotelurile sunt adesea privite ca ţinte uşoare, având spaţii larg deschise, cu intrări multiple şi un flux constant de oaspeţi, vizitatori şi personal. Prin urmare, autorităţile hoteliere preferă să folosească soluţii avansate de securitate pentru a îmbunătăţi parametrii de securitate. De altfel, ospitalitatea este subsegmentul cu cea mai rapidă creştere de pe piaţa încuietorilor inteligente pentru verticala comercială. Încuietorile inteligente asigură o satisfacţie ridicată a clienţilor, oferind check-in uşor şi o şedere securizată, mai spune Florin Tihulcă.

Tot pe segmentul comercial, în România, spaţiile office sunt printre principalii beneficiari ai soluţiilor smart de securitate. Accesul cu cardul sau chiar accesul biometric joacă un rol important în prevenirea riscurilor de securitate şi sunt tot mai cerute la nivel local, atât în clădiri de mici dimensiuni, dar mai ales în cele de mari dimensiuni.

Şi pe segmentul instituţiilor statului observăm o înclinaţie tot mai mare către produse smart de securitate. Fie că este vorba de şcoli, spitale sau clădiri aparţinând altor instituţii ale statului, cererea este tot mai mare şi, de altfel, am implementat o serie de astfel de proiecte chiar şi în anii trecuţi. Cererea de încuietori inteligente pe verticala instituţiilor statului este în creştere pentru a restricţiona intrările neautorizate în clădiri şi, astfel, pentru a opri accesul la anumite date sau bunuri, a subliniat Florin Tihulcă.

Segmentul industrial va juca, de asemenea, un rol important în avansul pieţei de încuietori smart. Unităţile de producţie, mai ales din segmentul petrol, gaze şi energie aleg astfel de soluţii pentru a proteja instalaţii complexe cum este cazul rafinăriilor, conductelor de transport, etc, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu cred ca mai apucam inca 10 ani, la ce stiu ca va veni in curand...Dumnezeu cu mila Lui !

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

24 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9255
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5904
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9881
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6013
Gram de aur (XAU)Gram de aur294.2340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro