Auchan implementează noi măsuri de eficienţă energetică

V.G.
Companii / 16 noiembrie 2022

Auchan implementează noi măsuri de eficienţă energetică

În contextul crizei energetice şi în concordanţă cu strategia companiei privind decarbonizarea operaţiunilor, Auchan România a demarat un nou set de acţiuni care asigură scăderea consumului energetic al companiei cu 20%, arată un comunicat transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate, retailerul a implementat multiple măsuri cu efect pe termen scurt şi mediu, iar iniţiativele, dezvoltate pe mai multe paliere, vin în completarea investiţiilor deja existente pentru proiectele de eficienţă energetică, parte din Planul pentru Climat 2030. Reducerea consumului de energie a fost o prioritate şi în anii precedenţi, compania reuşind să diminueze consumul în perioada 2014-2020 cu încă 20%.

Măsurile sunt menite să păstreze un standard de calitate înalt al serviciilor şi produselor companiei şi, în acelaşi timp, să menţină puterea de cumpărare a clienţilor. Într-o primă etapă, ca parte a planului de sobrietate energetică, compania ţinteşte eficientizarea orelor de lucru privind pregătirea magazinelor pentru deschidere, dar şi implementarea unui sistem şi mai eficient de gestionare a stocurilor.

Măsura cea mai vizibilă este reducerea nivelului de iluminare din magazine, parcări subterane şi supraterane, acesta fiind oprit sau redus la minim pe timpul nopţii, astfel încât activitatea să nu fie afectată. După încheierea programului de lucru, siglele, totemurile şi climatizarea din magazine şi spaţiile administrative sunt, la rândul lor, închise în totalitate, iar în anumite zone au fost montate sisteme de senzori.

Retailerul are în plan o serie de noi investiţii în schimbarea centralelor de frig cu cele pe o tehnologie CO2, având deja peste 25 de magazine finalizate în prezent, alte 5 fiind programate pentru anul 2023, precum şi în sisteme HVAC care să asigure un consum redus de energie, dar şi alte parteneriate menite să contribuie la o mai mare eficienţă energetică.

De asemenea, compania vizează creşterea procentului iluminatului cu LED la 100%, precum şi investiţii în panouri solare pentru platformele logistice şi magazine. Totodată, Auchan îşi propune să obţină noi certificări de eficienţă energetică pentru clădiri sustenabile. De curând, centrul logistic din Călan a obţinut certificarea BREEAM pentru sustenabilitate şi impact redus asupra mediului, iar Auchan va continua să accelereze acest proces în perioada următoare.

"În contextul crizei energetice, urgentăm demersul din Proiectul Climat 2030 prin implementarea unui plan de sobrietate energetic şi prin creşterea investiţiilor cu scopul de a reduce impactul economic şi amprenta de carbon. Accelerarea acestui pilon strategic presupune adaptarea modelului nostru de business, integrând în fiecare segment obiective clare, menite să contribuie la un viitor mai sustenabil. Măsurile de sobrietate energetică vin în completarea acestui plan deja dezvoltat de noi şi vor contribui la o mai bună gestionare a consumului energetic" a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR în cadrul Auchan Retail România.

Proiectul Climat reprezintă planul de decarbonizare cu importanţă strategică pentru companie, prin care continuă să depună eforturi majore pentru protejarea biodiversităţii şi a planetei. Auchan va urgenta investiţiile dedicate eficienţei energetice, astfel încât compania să ajungă la un consum energetic cât mai mic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro