Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Avere donată Universităţii Oxford

Ziarul BURSA #Cultură /

Donaţiile către centrele universitare au ajuns la un nivel foarte mare. Marile universităţi ale lumii au nevoie de fonduri uriaşe pentru a funcţiona. Directorul fondului de investiţii Blackstone, miliardarul Stephen Schwarzman, a promis că va dona suma de 150 milioane lire sterline (188,37 milioane de dolari) Universităţii Oxford, aceasta fiind cea mai mare donaţie primită vreodată de celebra universitate britanică.

Banii donaţi de Stephen Schwarzman urmează să fie folosiţi pentru a finanţa un nou centru dedicat disciplinelor umaniste care va găzdui şi un institut ce va studia aspectele etice ale inteligenţei artificiale. Stephen Schwarzman este preşedinte, director general şi co-fondator al fondului de investiţii Blackstone, care gestionează active în valoare de aproximativ 500 miliarde dolari, informează Agerpres. "Timp de aproape 1.000 de ani studiul disciplinelor umaniste la Oxford a fost un element central al civilizaţiei şi învăţământului occidental. Trebuie să ne asigurăm că înţelegerea şi principiile sale pot fi adaptate la lumea dinamică de astăzi", a spus Schwarz-man. Conducerea universităţii Oxford a subliniat că noul centru va analiza impactul inteligenţei artificiale, care va "reprezenta o provocare asupra a ceea ce înseamnă să fi om şi va modifica majoritatea aspectelor vieţilor noastre". Aproximativ un sfert dintre studenţii de la Oxford studiază discipline umaniste, inclusiv limbi moderne, teologie, filosofie şi limba engleză. Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a Universităţii, învăţământul la Oxford a început în anul 1096. Instituţia a fost recunoscută în mod oficial la începutul secolului 13 şi între timp aici au învăţat 27 de prim-miniştri ai Marii Britanii, inclusiv Theresa May şi potenţialul ei succesor Boris Johnson. Printre noile facilităţi care vor fi construite graţie donaţiei lui Stephen Schwarzman se numără o sală de concerte de 500 de locuri şi un amfiteatru de 250 de locuri.

Stephen Schwarzman a făcut donaţii semnificative şi către alte universităţi. Anul trecut a donat 250 milioane dolari pentru Massachusetts Institute of Tech-nology şi 150 milioane dolari pentru Universitatea Yale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
Centrul de conferinţe Sheraton
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS