AVOCATUL GHEORGHE PIPEREA:"Oltchim se va asocia cu RCS&RDS"

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii / 8 iulie 2014

"Oltchim se va asocia cu RCS&RDS"

Creditorii combinatului au aprobat, până la urmă, şi împrumutul de 15 milioane de euro de la chinezi

Creditorii Oltchim au aprobat, până la urmă, contractarea unui credit de 15 milioane de euro de la consorţiul de companii chineze interesat să preia combinatul vâlcean, precum şi asocierea în participaţiune cu RCS&RDS, ne-a declarat, ieri, avocatul Gheorghe Piperea.

Domnia sa ne-a precizat: "Oltchim va primi de la RCS&RDS suma de 1,5 milioane de euro şi, în schimb, vom încheia cu compania un acord de asociere în participaţiune ca să putem majora producţia combinatului. Vrem să redeschidem secţia de oxoalcooli. RCS&RDS îşi va recupera banii din încasările Oltchim".

Avocatul Piperea, care este unul dintre administratorii judiciari ai Oltchim, nu ne-a dat detalii despre asocierea cu RCS&RDS, dar ne-a precizat că Alro şi Bulrom, care sunt clienţii societăţii, au acceptat să plătească în avans pentru produsele achiziţionate în perioada următoare: "În total, în afară de împrumutul de la consorţiul de companii chineze, am reuşit să mai atragem încă aproximativ 9 milioane de euro. Banii vor veni în tranşe şi îi vom utiliza la majorarea capacităţii de producţie".

La finele lunii iunie, creditorii Oltchim au respins ofertele de creditare aduse de administratorii combinatului. La vremea respectivă, Gheorghe Piperea ne-a explicat: "Majoritatea creditorilor a dat vot pozitiv dar cu condiţii. Noi a trebuit să-l considerăm vot negativ conform legislaţiei în vigoare. Vom relua votul pentru ca pre-contractele de împrumut să se adapteze la cerinţele creditorilor, iar AAAS să îşi ajusteze poziţia. Desigur, ne vom întâlni înainte şi cu creditorii şi cu cei care sunt dispuşi să împrumute Oltchim".

RCS-RDS, unul dintre cei mai importanţi operatori de cablu şi servicii de internet din Europa de Est, s-a apropiat, la finele anului 2013, de pragul de 4 miliarde de lei în ceea ce priveşte datoriile acumulate, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.

Persoane din jurul companiei au declarat, recent, pentru ziarul BURSA, că deşi RCS-RDS mai are incursiuni în afara domeniului telecomunicaţiilor, investind în mai multe parcuri fotovoltaice, decizia grupului de a susţine financiar Oltchim este extrem de curioasă, întrucât are datorii foarte mari, pe care a mai încercat să le rostogolească, dar nu a reuşit.

Cu cele aproximativ 25 milioane de euro împrumutate, Oltchim ar putea majora producţia la circa 50% începând din această vară, conform unor estimări ale specialiştilor din combinat.

Privatizarea Oltchim a fost amânată de patru ori, licitaţia urmând să fie reluată în decembrie. De Oltchim sunt interesate companiile chineze Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum, omul de afaceri Ştefan Vuza, dar, mai nou şi proprietarul Uzinelor Sodice Govora (USG) - Ciech Chemical, potrivit declaraţiilor lui Bogdan Stănescu, administratorul special al societăţii vâlcene.

Oltchim se află în insolvenţă de mai bine de un an.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. O vorba roamaneasca spune ca " ce are sula cu prefectura?". RCSRDS ar trebui sa se preocupe de calitatea serviciilor oferite clientilor.

  Am spus de atatea ori, Consiliul Concurentei ar trebui sa se sesizeze privind comportamentul de MONOPOL al acestei firme. Verificati buna credinta a actionarilor, calitatea serviciilor este execrabila si se profita de pe urma imposibilitatii apelarii la alt operator de cablu. 

  1. Hai ca ma faci sa rad. Ai auzit de UPC sau Romtelecom?

   Cica monopol :)) 

  rcs-rds urmeaza sa vanda creanta, reprezinta pe cineva din afara, vecini cu granita comuna sau apropiata... ponimayete? erted?

  1. iar domnul avocat Ponta va trebui sa spuna de ce a aprobat raportul de insolventa intocmit in sistemul RAS ....

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro