Bacalaureat: bolnavi de necinste şi la a doua "strigare"

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Cultură / 28 august 2013

Bacalaureat: bolnavi de necinste şi la a doua "strigare"

Sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat se desfăşoară după aceleaşi coordonate ca şi prima, cu scandaluri, elevi prinşi la copiat, tentative de mituire. Necinstea este o boală fără leac, care afectează indivizii încă de la cele mai fragede vârste, odată instalată este imposibil de combătut. Camere de luat vederi, comisii de supraveghere, mai nou sunt propuse şi înregistrări audio, toate aceste măsuri fiind luate pentru a descuraja frauda şi a-i determina pe absolvenţii de liceu să se bazeze exclusiv pe cunoştinţele acumulate în încercarea de a obţine diploma de Bacalaureat.

Nu mai puţin de 124 de absolvenţi care au susţinut proba scrisă de limba română, în cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat, au fost eliminaţi pentru că aveau asupra lor materiale ajutătoare şi dispozitive electronice, interzise în săli pe durata desfăşurării probei. Cei mai mulţi dintre candidaţii eliminaţi s-au înregistrat în Bucureşti (10), respectiv judeţul Constanţa (15). Mai mult, o elevă din Constanţa a declarat inspectorilor şcolari că a dat bani pentru a promova, în acest caz fiind deschisă deja o anchetă. La proba scrisă de Limba şi literatura română s-au prezentat 45.954 de candidaţi, conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Nici în privinţa volumului cunoştinţelor elevilor nu au apărut modificări spectaculoase faţă de ultimii ani. Din totalul celor 88.073 de candidaţi care au participat la proba orală de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română, desfăşurată în zilele de 19 şi 20 august, 16,79% au primit calificativul "experimentat", 34,14% - calificativul "avansat", iar 32,76% - calificativul "mediu" iar un candidat a fost eliminat. Pentru proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba maternă (19 - 21 august), 52,25% dintre cei 666 de candidaţi au fost desemnaţi utilizatori experimentaţi, 25,53% au primit certificat de utilizator avansat, iar 7,81% - certificatul de utilizator mediu. Şi la această probă a fost eliminat un candidat. Probele scrise din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2013 continuă astăzi cu proba obligatorie. Afişarea rezultatelor se va face pe data de 2 septembrie, urmând ca în aceeaşi zi să fie depuse contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 septembrie.

Promovabilitatea la bacalaureat în prima sesiune a fost de 55,4% înaintea contestaţiilor şi de 56,4% după soluţionarea contestaţiilor. Procentul de promovabilitate în cea de-a doua sesiune de bacalaureat din 2012 a fost de 24,30% după soluţionarea contestaţiilor ajungându-se la 25,49%.

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb