Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

Banca Israelului anticipează un deficit bugetar de 13% din PIB în 2020

S.B.
Bănci-Asigurări /

Banca Israelului (Sursa foto: Wikipedia.org)

Banca Israelului (Sursa foto: Wikipedia.org)

Banca Israelului anticipează un deficit bugetar de 13% din PIB în 2020, iar guvernatorul Amir Yaron şi- anunţat duminică sprijinul pentru un nou program de stimulare a economiei Israelului din partea guvernului, în contextul epidemiei de coronavirus, în pofida impactului care va fi asupra deficitului în următorii doi ani, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, Guvernul israelian a aprobat deja un ajutor de 100 de miliarde de şekeli (29 de miliarde de dolari), din care a fost alocat doar jumătate, provocând protestele a mii de oameni, sâmbătă seara, la Tel Aviv, împotriva unei reacţii incompetente a guvernului la criza economică.

Rata şomajului a crescut până la 27% după măsurile de izolare impuse de autorităţi în luna martie, dar între timp a scăzut la 21%, pe măsură ce oamenii şi-au reluat activităţile.

În urmă cu o săptămână, premierul Benjamin Netanyahu a anunţat un nou pachet de măsuri pentru israelienii care şi-au pierdut locurile de muncă din cauza crizei coronavirusului, afirmând că măsurile vor oferi o plasă de siguranţă pentru anul următor, informează news.ro.

Yaron a spus că cheltuielile vor fi de 15 miliarde de şekeli în 2020 şi de 27 de miliarde de şekeli în 2021. În consecinţă, deficitul bugetar va fi de aproximativ 13% din PIB în acest an şi de 7% din PIB în 2021.

Înainte de al doilea program de stimulare, deficitul bugetar era estimat la 11% din PIB pentru 2020, în creştere de la 3,7% din PIB în 2019.

Raportul dintre datoria publică şi PIB va urca la 76% în 2020 şi şa 78% în 2021, de la aproximativ 60% în 2019.

Banca Israelului, care acum o săptămână a menţinut dobânda de politică monetară la 0,1% şi a extins un program de achiziţii de obligaţiuni pentru a include şi obligaţiunile corporative, în scopul suplimentării lichidităţilor din piaţă, anticipează pentru acest an o contracţie a economiei de 6%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

EDUCAŢIA

De la tablă la tabletă
DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie