BANCA TRANSILVANIA: "Programul Noua Casă are adresabilitate mult mai largă decât Programul Prima Casă"

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Prima locuinţă cu finanţare prin Programul Noua Casă derulat prin Banca Transilvania a fost cumpărată în Bucureşti, anunţă instituţia de credit, într-un comunicat. Acesta subliniază că apartamentul are trei camere şi a costat aproximativ 73.000 de euro, iar creditul este de 66.500 de euro, echivalentul în lei. Rata lunară este de circa 330 de euro, echivalent în lei, respectiv 1.600 de lei, iar dobânda anuală este de 4,17%.

Conform reprezentanţilor BT, Programul Noua Casă are adresabilitate mult mai largă decât Programul Prima Casă deoarece principal noutate este posibilitatea achiziţionării unei locuinţe de valoare mai mare, care satisface nevoia de spaţiu şi oferă clienţilor un confort sporit, tendinţe remarcate şi de BT în rândul preferinţelor şi cerinţelor clienţilor, mai ales în acest an. De asemenea, suma maximă care poate fi împrumutată a crescut la 119.000 de euro. Avansul minim necesar este între 5 şi 15%, diferenţiat în funcţie de tipul locuinţei.

Prin Noua Casă pot fi achiziţionate locuinţe vechi şi noi dacă valoarea de achiziţie nu depăşeste 70.000 de euro (echivalent în lei), caz în care valoarea maximă a finanţării trebuie să fie de 66.500 euro (echivalent în lei), iar avansul minim necesar este 5%. De asemenea, pot fi cumpărate locuinţe noi dacă valoarea de achiziţie este egală sau mai mare de 70.001 euro (echivalent în lei): valoarea maximă de finanţare pentru aceste imobile trebuie să fie de 119.000 de euro (echivalent în lei), iar avansul minim necesar este 15%.

Pentru clienţii care doresc să cumpere un apartament sau o casă, Banca Transilvania a lansat ghidul online care cuprinde paşii necesari - Hai acasă. La tine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro