Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

BEIJINGUL AVERTIZEAZĂ:China nu va juca doar în apărare, în războiul comercial cu SUA

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

China nu se va mulţumi să stea în defensivă în războiul comercial cu Statele Unite, conform avertismentului lansat de un important tabloid chinez ieri, într-un moment în care administraţia SUA era aşteptată să anunţe noi taxe vamale asupra unor importuri chinezeşti de 200 de miliarde de dolari, conform Reuters.

"Nu e ceva nou ca SUA să încerce să amplifice tensiunile ca să obţină mai multe avantaje la masa negocierilor. Abia aşteptăm un frumos contraatac şi vom continua să-i facem pe americani să simtă şi mai multă durere", scrie Global Times, parte a People's Daily, organ de presă al Partidului Comunist din China.

SUA şi China şi-au impus deja reciproc taxe pe bunuri de 50 de miliarde de dolari.

În noul context, Beijingul ar putea să refuze participarea la negocierile comerciale cu Washingtonul, programate să aibă loc luna aceasta, dacă administraţia condusă de Donald Trump va impune taxe suplimentare, conform ediţiei de duminică a Wall Street Journal, care a citat oficiali chinezi. Publicaţia a menţionat că oficialul chinez a declarat că "ţara sa nu va negocia dacă are pistolul la tâmplă".

Conform fostului ministru de Finanţe din China Lou Jiwei în afară de represalii prin noi tarife, Beijingul ar putea res­tricţiona exportul de bunuri, materii prime şi componente către fabricile din SUA.

Noile negocieri comerciale propuse de SUA sunt planificate să înceapă în jurul datei de 20 septembrie.

Donald Trump: "Dacă ţările nu vor face afaceri corecte cu noi, le vom taxa".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS