BENCOMP continuă investiţiile la fabrica din Buzău şi deschide o nouă unitate de producţie la Arad

G.D.
Companii / 22 martie

BENCOMP continuă investiţiile la fabrica din Buzău şi deschide o nouă unitate de producţie la Arad

După investiţia de două milioane de euro în dublarea capacităţii de producţie a fabricii din Buzău, BENCOMP va investi în 2023 într-o nouă fabrică la Arad, conform unui comunicat remis redacţiei. Valoarea investiţiei în noua unitate de făină şi brichete din lemn de la Arad este estimată la 10.010.766 lei (peste două milioane de euro).

Potrivit sursei citate, de asemenea, continuă investiţiile la fabrica BENCOMP din Buzău, unde, datorită majorării capacităţii de producţie de profile din lemn compozit, echipa va creşte, ajungând la 100 persoane. Pentru acest an sunt programate la fabrica BENCOMP din Buzău investiţii de aproximativ 300.700 lei în noi utilaje, energie verde, creare de noi locuri de muncă.

În prezent, la fabrica BENCOMP din Buzău se produc lunar peste 300 de tone de profile din lemn compozit, pentru care se utilizează peste 270 tone de deşeuri din lemn şi din mase plastice. La acestea se adaugă aproximativ 10% aditivi care potenţează calităţile naturale ale lemnului şi pe cele de durabilitate ale plasticului. Datorită valorificării deşeurilor, produsele BENCOMP sunt sustenabile şi ecologice, mai rezistente şi mai uşor de întreţinut în timp decât lemnul clasic.

BENCOMP este principalul exportator din Europa Centrală şi de Sud-Est de profile din lemn compozit şi apreciază că poziţia sa se va consolida odată cu finalizarea celor două investiţii majore.

În 2024, BENCOMP doreşte să intre pe piaţa uşilor de lemn compozit, devenind astfel primul producător din ţară. Fabrica se va construi la Buzău în urma unei investiţii de 5.500.627 de lei. "Producţia de uşi va satisface o altă nevoie de reciclare, cea a deşeurilor de PVC, un material care în mare parte ajunge în prezent la groapa de gunoi", spune Cristina Isabela Bene, acţionar majoritar BENCOMP.

"Bencomp e lider încă din anul 2012 datorită calităţii produselor şi a investiţiilor constante pe care le realizează în modernizarea şi diversificarea producţiei. Printre provocările majore cu care ne confruntăm se numără cererea de materiale reciclate tot mai mare şi oferta (disponibilul) nesatisfăcătoare, astfel că preţurile au crescut semnificativ. La acestea se adaugă şi scumpirile energiei electrice şi a aditivilor, etc. Ca urmare, provocarea cea mai mare pentru BENCOMP a fost şi este să menţină un ritm constant de aprovizionare cu materii prime care să-i asigure continuitate în producţie. Am avut scurte perioade cu sincope în aprovizionare, dar prin efortul susţinut al întregii echipe, furnizarea comenzilor către clientii noştri nu a fost afectată" declară Cristina Isabela Bene, acţionar majoritar BENCOMP.

Vânzările BENCOMP au crescut constant, tot mai mulţi clienţi apreciind avantajele utilizării profilelor din lemn compozit fabricate la Buzău, adaugă Cristina Isabela Bene. Aceasta punctează că este nevoie urgentă de creşterea gradului de conştientizare a populaţiei pentru reciclarea selectivă. Cu atât mai mult cu cât folosirea acestui produs revoluţionar contribuie la salvarea pădurilor autohtone prin crearea unor produse ecologice mai rezistente şi mai uşor de întreţinut în timp decât lemnul clasic, subliniază sursa citată.

Bencomp a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de aproximativ 28,8 milioane de lei. Pentru 2023, compania estimează o creştere a vânzărilor cu 18% faţă de anul precedent, până la nivelul de 34 milioane de lei.

Profilele din lemn compozit produse la fabrica BENCOMP din Buzău sunt exportate în Bulgaria, Republica Moldova, Belgia, Spania, Anglia, Grecia, Ungaria, Qatar, Italia şi Franţa. BENCOMP este cel mai mare producător de profile WPC din Sud-Estul Europei şi din zona Balcanică. Clienţii companiei activează în principal în construcţii, HORECA şi comerţ. BENCOMP are o reţea extinsă de distribuţie, formată din revânzători (marile depozite de materiale de construcţii, DIY) şi colaborări cu arhitecţi şi ingineri constructori, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

08 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9543
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6181
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0759
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7545
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.0518

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro