BESTJOBS:Angajaţii români nu se simt deprimaţi de Blue Monday

V.G.
Companii / 16 ianuarie

Angajaţii români nu se simt deprimaţi de Blue Monday

Supranumită "Blue Monday", a treia zi de luni din noul an este considerată de specialişti drept cea mai deprimantă zi din an, din cauza schimbărilor frecvente de vreme, a sfârşitului sezonului festiv şi a nivelului scăzut de motivaţie, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Totuşi, puţin peste o treime (36%) dintre angajaţi resimt încărcătura acestei zile, potrivit unui sondaj realizat de platforma de recrutare online BestJobs. Totodată, 64% declară că nu au motive să considere această zi una deprimantă, semn că ultimii ani au crescut rezistenţa românilor în faţa perioadelor dificile. Cu toate acestea, aproape jumătate dintre respondenţi declară că revenirea la job după perioada sărbătorilor a fost dificilă din cauza oboselii acumulate.

Potrivit sursei citate, odihna este un factor important ce determină starea de spirit a angajaţilor la început de an şi capacitatea lor de a face faţă presiunilor la job. Acest lucru are strânsă legătură cu timpul liber, iar sondajul BestJobs arată că, în perioada dintre Crăciun şi Revelion, 38% dintre respondenţi au avut vacanţă, în timp ce 44% au beneficiat doar de zilele libere legal şi alţi 11% nu au avut deloc zile libere pentru a-şi reîncărca bateriile.

În acest context, angajaţii consideră satisfacţia la job importantă pentru o stare generală mai bună şi 76% dintre participanţii la sondaj spun că felul în care se simt în raport cu munca pe care o fac le influenţează gradul de împlinire personală. Mai mult, 3 din 10 angajaţi (la fel de mulţi ca anul trecut) se declară nemulţumiţi de actualul lor job şi au în plan să îl schimbe, în timp ce doar 8% se consideră cu adevărat fericiţi la job şi 62% au o atitudine neutră.

"Românii au învăţat în ultimii ani să-şi gestioneze mai eficient timpul petrecut la muncă şi activităţile care presupun un grad mai mare de stres. În plus, cei mai mulţi dintre ei înţeleg acum mai bine importanţa echilibrului dintre viaţa personală şi cea profesională, astfel că tendinţa lor este să elimine cât mai mult activităţile generatoare de stres, să adopte un stil de viaţă sănătos şi să lucreze în acord cu nevoile şi valorile lor. În acest sens, vedem cum tot mai mulţi candidaţi se îndreaptă către joburi flexibile, cu salariul afişat şi care oferă beneficii extrasalariale generoase", a spus Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs România.

De asemenea, pentru sănătatea lor mintală, aproximativ 54% dintre respondenţi şi-au propus ca anul acesta să adopte un stil de viaţă mai sănătos, 15% au în plan să meargă la terapie şi 11% îşi doresc să muncească mai puţin. Alţi 20% au în plan să îşi crească veniturile, negociind salariul actual sau aplicând la joburi noi, cu salariu mai mare.

Sondajul a fost efectuat în luna ianuarie 2023, pe un eşantion de 925 de utilizatori de internet din România, se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De ce sa fie deprimati, cand ei nu cred ca vine criza...

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb