Bill Barr consideră că protestele din SUA nu au legătură cu George Floyd

J.P.
Internaţional / 28 iulie 2020

Bill Barr consideră că protestele din SUA nu au legătură cu George Floyd

Ministrul american al justiţiei Bill Barr e de părere că protestele din SUA nu mai au nicio legătură cu moartea lui George Floyd. Oficialul a fost solicitat azi la audieri în Congres, pentru a răspunde întrebărilor despre intervenţia agenţilor federali la protestele din Portland, conformt AFP.

"Protestatari violenţi şi anarhişti au deturnat manifestaţii legitime pentru a semăna devastarea şi distrugerea. Ceea ce se petrece în fiecare noapte în jurul tribunalului din acest mare oraş din Oregon nu poate fi numit o manifestaţie, ci este din toate punctele de vedere un atac împotriva guvernului SUA", susţine Bill Bar.

Ministrul Justiţiei dublează astfel afirmaţiile preşedintelui american, Donald Trump, susţinând că "o mulţime de protestatari echipaţi cu lansatoare de pietre, pistoale cu electroşocuri, ciocane, fierăstraie şi explozibili care n-au interesul de a-şi lega acţiunile de moartea lui George Floyd sau de apeluri legitime la reforme".

Moartea afro-americanului George Floyd, asfixiat de un poliţist alb pe 15 mai la Minneapolis, a declanşat pe întreg teritoriul SUA enorme manifestaţii anti-rasiste şi apeluri la reformarea poliţiei. Mobilizarea a scăzut considerabil, dar unele bule de protest au persistat, în special la Portland, un oraş din nord-vestul SUA cu orientări de stânga.

Desfăşurarea în iulie a unor agenţi federali care, îmbrăcaţi în ţinută paramilitară şi fără semne vizibile de identificare, au efectuat zeci de arestări, a înăsprit protestele şi în fiecare noapte au avut loc ciocniri între poliţişti şi protestatari.

Aleşii locali democraţi îl acuză pe Donald Trump că a turnat gaz peste foc şi au afirmat că regretă intervenţia agenţilor federali. Preşedintele, care mizează pe discursul său ferm pentru a obţine un al doilea mandat pe 3 noiembrie, le reproşează la rândul lui că sunt "stângişti radicali", conform Agerpres.

În cadrul audierii, Bill Barr urmează să apere şi poliţia care, în opinia lui, a fost "diabolizată" de manifestanţi, şi să denunţe "falsul scandal Russiagate", referire la tentaculara investigaţie asupra posibilelor legături între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump în 2016, care a "otrăvit" prima parte a mandatului miliardarului republican.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Agenții statului au îmbrăcat uniforma paramilitară și au devenit practic o grupare fascista, sectară care pune in opera planurile Ocultei, de asta protestează oamenii.

  Statul și-a creat o Politie Politica din bani publici care acum apară și promovează interese private globaliste ale marilor capitaluri de tip Soros și Bill Gates. 

  1. Soros si Bill Gates sunt mici copii in comparatie cu ce fonduri monetare globale exista.

   Aberezi si instigi la ura directionand discutia gresit. 

   In primul rand nu are treaba soros sau gates cu asta, fiecare ciclu financiare de lunga durata se bazeaza pe un trend al increderii, acel trend se bazeaza pe un trend de emitere de bonduri cu yield mare la inceput, se bazeaza pe o increderea a altor natii / valute de a se alipii fluctoatiilor principale a ratelor de dobanda a celui ce ii se acorda incredere deplina; cand toate astea se consuma ciclic pe trendul de lunga durata, atunci in piata icep sa apara inegalitatile si conflictele ideologice. 

   Caci aceste fenomene directioneaza banii pe alte canale si se creeaza o disproportionare intre saraci cei de mijloc si cei avut. 

   Fuga dupa randamente si castiguri capitate este simultan egala cu creearea de inegalitate sociala in crestere. 

   Cand yieldurile ating uzura maxima simultan castigurile capitale in piata sunt maxime, simultan inegalitatea e maxima si deci anticipabil urmeaza o schimbare de trend atat politica monetara ideologica. 

   Datoriile si banii la nivel mondial nu se pot compara cu averea lui Gates si Soros care nu reprezinta nici mizeria de sub unghia mica de la degetul mic de la picior al unui copil de 2 luni. 

   Invata sa intelegi economica sa na nu mai fi manipulat de prosti politici, totul este un joc de monopoly ce se repeta intre state; totul este un joc de dezbina si cucereste. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro