BOGDAN GHEORGIU:''Ministerul Culturii a obţinut la rectificarea bugetară peste 95 de milioane de lei''

G.U.
Cultură / 21 august 2020

''Ministerul Culturii a obţinut la rectificarea bugetară peste 95 de milioane de lei''

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a precizat astăzi că ministerul pe care îl conduce a obţinut peste 95 de milioane de lei la recenta rectificare bugetară şi că o parte din aceştia vor fi folosiţi pentru asigurarea infrastructurii culturale în Timişoara, care urmează să deţină titlul de Capitală Europeană a Culturii, transmite News.ro.

După o săptămână de la rectificarea bugetară, Gheorghiu a transmis: "Ministerul Culturii a obţinut suma de 95,53 milioane de lei, reprezentând credite de angajament, şi de 10,34 milioane lei, credite bugetare pentru proiectul Timişoara Capitală Europeană a Culturii. Acestea vor fi destinate investiţiilor pentru asigurarea infrastructurii culturale. Astfel că, obiective de investiţii ca refuncţionalizare clădire din funcţiunea de spital de dermatologie în clădire cu funcţiunea de spaţiu multicultural şi reabilitare cinematograf Victoria din Timişoara vor beneficia de posibilitatea de angajare a cheltuielilor în anul 2020".

Comisia Europeană a propus marţi, din cauza efectelor pandemiei de coronavirus, să fie oferite oraşelor Rijeka (Croaţia) şi Galway (Irlanda) posibilitatea de a-şi prelungi titlul de "Capitală Europeană a Culturii 2020" până pe 30 aprilie 2021.

CE a propus şi amânarea pentru 2022 a anului în care Novi Sad (Serbia) va deveni Capitală Europeană a Culturii şi din 2021 în 2023 a anului în care Timişoara (România) şi Elefsina (Grecia) vor deţine titlul, arată un comunicat de presă al instituţiei.

Propunerea Comisiei este în prezent înaintată Parlamentului European şi Consiliului spre examinare şi adoptare finală.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Decat sa aruncati cu banii pe prostii, nu mai bine de banii astia renovati niste monumente/ cladiri istorice,care sunt cu sutele abandonate prin Ro?Cum ar fi spre exemplu,Palatul de la Țigănești (Gl),care sta sa cada,un leagăn al Revolutiei de la 1848(proprietar este chiar Academia Romana).Sau culele din Oltenia.Sau celebrul hotel de pe Lipscani unde s a semnat Unirea de la 1859.Intreb si eu.La gale si chermeze suntem buni.Ca e distractie si se sifoneaza banii mai repede.Si fara bătaie de cap.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

21 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0148
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5251
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5099
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.5144

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro