Bucharest International Film Festival primeşte medalia Custodele Coroanei Române

R.S.
Cultură / 12 martie

Bucharest International Film Festival primeşte medalia Custodele Coroanei Române

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a conferit ieri, la Castelul Regal Peleş, în Holul de Onoare, decoraţii regale mai multor personalităţi şi instituţii din România şi din străinătate, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, alături de Majestatea Sa au fost prezenţi Alteţa Sa Regală Principele Radu şi Alteţa Sa Regală Principesa Sofia.

Medalia Custodele Coroanei Române a fost conferită Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (BIFF), cu următoarea motivaţie: "La împlinirea a două decenii de la fondare, pentru palmaresul impresionant al creaţiilor cinematografice aduse în faţa publicului din România şi încurajate prin premiile oferite, care îmbogăţesc patrimoniul cultural al ţării noastre. Pentru că prin sistemul său de organizare contribuie la cunoaşterea autorilor, regizorilor, scenariştilor şi actorilor români, pe marile ecrane din întreaga lume, şi pentru punerea în valoare în  cadrul festivalului a unor importante capodopere ale cinematografiei clasice româneşti salvate de la uitare". Medalia a fost primită de către Dana Dimitriu-Chelba, directorul Festivalului, se arată în comunicat.

Medalia "Custodele Coroanei române" este o medalie de merit, create în 2012. Ea poate fi acordată persoanelor cu realizări ieşite din comun în România, în domeniile social, ecologic, al dezvoltării durabile, în ştiinţe şi arte, precum şi pentru performanţe excepţionale în diverse profesii şi meşteşuguri şi poate fi decernată către un maxim de 200 de persoane în viaţă, inclusiv organizaţii, se menţionează în comunicat.

BIFF este singurul festival de film internaţional din Bucureşti care a iniţiat secţiunea de documentar şi film istoric pentru a onora Centenarul Regele Mihai din 2021, la 100 de ani de la naştere, se precizează în comunicat.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb