BVBAcţiunile "Amonil" Slobozia au fost cele mai lichide

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 iunie 2004

Sesiunea bursieră de marţi a fost caracterizată prin creşterea cursurilor la majoritalea simbolurilor tranzacţionate, fapt reflectat şi de creşterea celor trei indici bursieri. BET care urmăreşte evoluţia celor mai lichide zece societăţi cotate la prima categorie a Bursei de Valori, a atins ieri un nou maxim istoric, de 3.045,49 puncte, cu 40,22% mai mare decît nivelul de la începutul anului.

Valoarea totală a tranzacţiilor efectuate pe parcursul şedinţei bursiere de ieri a fost de 71,4 miliarde de lei, în uşoară scădere comparativ cu nivelul aferent sesiunii precedente. Transferurile cu titluri emise de societăţile de investiţii au totalizat 28,4 miliarde de lei, aproximativ 40% din valoarea bursieră.

"Impact" Bucureşti

Cursul acţiunilor IMP a oscilat pe parcursul sesiunii bursiere de ieri între 5.400 lei şi 5.500 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate peste 1,4 milioane de acţiuni, în valoare totală de 7,8 miliarde de lei. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 5.400 lei/acţiune, cu 0,9% mai mare decît preţul de închidere de luni. Cel mai mare pachet transferat a numărat 119.000 acţiuni. Tranzacţia a fost perfectată în prima în prima parte a şedinţei la cursul de 5.450 lei/acţiune. Acţiunile IMP au fost reluate ieri la tranzacţionare, după ce fuseseră suspendate în vederea înregistrării acţiunilor subscrise în cadrul majorării de capital.

SIF "Oltenia"

Cursul titlurilor SIF5 a înregistrat pe parcursul sesiunii bursiere de marţi o volatilitate mare, pe fondul unei lichidităţi ridicate.

Numărul tilturilor transferate a fost de peste 1,4 milioane iar valoarea tranzacţiilor efectuate cu acestea s-a ridicat la 10,3 miliarde de lei. La jumătatea sesiunii bursiere a fost transferat un pachet de 97.500 de titluri. Acesta a fost cel mai mare pachet transferat ieri, preţul la care a fost efectuată tranzacţia fiind de 7.150 lei/acţiune.

"Amonil" Slobozia

Preţul acţiunilor AMO a crescut în prima parte a şedinţei bursiere de marţi pînă la 244 lei/acţiune, acesta reprezentînd un nou maxim de tranzacţionare al ultimului an. În partea a doua a sesiunii trendul s-a inversat, ultima tranzacţie fiind efectuată la preţul de 225 lei/acţiune, cu 4,7% mai mare decît preţul de închidere de luni. Volumul de tranzacţionare a fost ridicat (17,4 milioane de titluri) însă în scădere faţă de şedinţa precedentă. Cel mai mare pachet tranzacţionat marţi a numărat 3.325.000 de titluri. Tranzacţia a fost perfectată în prima parte a sesiunii bursiere la cursul de 229 lei/acţiune.

SNP "Petrom" Bucureşti

Pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, preţul acţiunilor SNP s-a înscris pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate peste 1,4 milioane de acţiuni în valoare totală de 3,3 miliarde de lei. La jumătatea sesiunii a fost transferat un pachet de 98.500 de acţiuni (cel mai mare pachet transferat ieri), preţul la care a fost efectuată tranzacţia fiind de 2.330 lei/acţiune. Preţul ultimei tranzacţii a fost de 2.380 lei/acţiune, în creştere cu 2,6% faţă de cursul de închidere de luni.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro