Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

BVBAprecieri marginale pentru cinci dintre indicii bursei

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Aprecieri marginale pentru cinci dintre indicii bursei

Rulaj de 42 milioane de lei, în apropierea mediei acestui an

Cinci dintre cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii uşor în creştere, cotaţiile coşurilor de acţiuni variind între o scădere de 0,76% pentru BET-FI şi o creştere de 0,1% pentru BET.

Domnul Marcel Murgoci, director de operaţiuni în cadrul companiei de brokeraj Estinvest, ne-a declarat: "Am avut parte de o şedinţă destul de timidă, la început, din punctul de vedere al cotaţiei indicilor, care la un moment dat păreau că se duc uşor spre zona negativă. După ora două, piaţa a urcat, depăşind, în unele cazuri, cotaţiile înregistrate vineri.

La nivelul lichidităţii, ne situăm undeva în apropierea mediei acestui an, de circa 9 milioane de euro, rulaj susţinut şi de tranzacţiile derulate prin piaţa «deal». Practic, din cele 42 de milioane de lei care s-au tranzacţionat astăzi (n.r. ieri) pe piaţa principală, cinci milioane de lei s-au tranzacţionat pe piaţa «deal» .

În topul valorii tranzacţionate se menţin emitenţii Banca Transilvania (TLV), Fondul Proprietatea (FP) şi OMV Petrom (SNP), societăţi care apar şi în vârful clasamentului din şedinţele anterioare.

În piaţa "regular", acţiunile TLV au înregistrat transferuri în valoare de 7,35 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,29 lei, în creştere cu 0,44%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de FP, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,894 lei/titlu, în deprecire cu 0,22%, valoarea tranzacţionată însumând 6,81 milioane de lei.

Acţiunile SNP au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 0,337 lei, în urcare cu 0,90%, pe fondul unei valori transferate de 6,54 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 13,7 lei/titlu, în stagnare, în contextul unui rulaj de 4,89 milioane de lei.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, trei tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea a fost încheiată cu titlurile FP, în contextul unui rulaj de 2,59 milioane de lei, la preţul unitar de 0,895 lei/acţiune, în scădere cu 0,11%.

A mai fost încheiat un transfer cu acţiunile Carbochim (CBC), la preţul unitar de 13,9 lei, în apreciere cu 6,92%, în contextul unui rulaj de 1,96 milioane de lei.

O altă tranzacţie a fost încheiată cu titlurile MedLife (M) care a însumat 0,79 milioane de lei, la preţul unitar de 26,3 lei, în stagnare.

Indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a avut o apreciere de 0,08%, iar indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a avut o coborâre de 0,07%.

Indicele sectorului energetic BET-NG a coborât cu 0,43%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Carbochim" (CBC): +6,92%

2. "Electroargeş" (ELGS): +1,90%

3. "Vrancart" (VNC): +1,53%

4. "Electroaparataj" (ELJ): +1,44%

5. "Erste Group Bank" (EBS): +1,30%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Prodplast" (PPL): -11,51%

2. "Electroputere"(EPT): -4,55%

3. "SIF Banat Crişana" (SIF1): -2,81%

4. "Oltchim" (OLT): -2,70%

5. "Prebet" (PREB): -2,14%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

24 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8722
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1883
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5207
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3309
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2556

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie