BVBBET coboară sub pragul de 8.500 de puncte

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 mai 2018

BET coboară sub pragul de 8.500 de puncte

Volum de 6,9 milioane de euro

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat o săptămână de tranzacţionare negativă din punctul de vedere al cotaţiilor, principalul coş de acţiuni al pieţei, BET, suferind scăderi în toate şedinţele bursiere din intervalul 11 - 18 mai.

Volumul consemnat vineri a fost redus, de 6,9 milioane de euro, sub valoarea medie a acestui an, de 10,9 milioane de euro, în contextul în care pe piaţa "deal" nu a avut loc niciun transfer.

În raportul zilnic al societăţii Prime Transaction se precizează: "Toţi indicii BVB au înregistrat scăderi de peste 1% în şedinţa de astăzi (n.r. vineri), cea mai mare depreciere fiind avută de BET-BK, -1,44%.

Scăderile s-au accentuat în ultima şedinţă a săptămânii, indicele BET coborând sub pragul de 8.500 de puncte. Din principalul indice al pieţei, cel mai mult s-au depreciat acţiunile Conpet (COTE) -3,58% şi Digi Communications NV (DIGI) -3,36%.

Singurele companii din BET care au reuşit să închidă ziua pe plus au fost Bursa de Valori Bucureşti (BVB) +0,39% şi Electrica (EL) +0,97%. Cel mai lichid emitent de astăzi (n.r. vineri) a fost Banca Transilvania (TLV) cu un rulaj de 9,19 milioane lei, în contextul în care valoarea totală a tranzacţiilor de astăzi (n.r. vineri) a fost de 31,9 milioane lei".

Titlurile TLV au coborât cu 1,83%, până la preţul de 2,41 lei/unitate, în timp ce preţul acţiunilor BRD - Groupe Societe Generale (BRD), ce se situează pe locul al doilea în topul lichidităţii din piaţa "regular", cu un rulaj de 3,45 milioane de lei, a scăzut cu 1,19%, până la 13,34 lei/unitate.

Acţiunile Romgaz (SNG) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 35,6 lei, în coborâre cu 1,39%, pe fondul unei valori transferate de 3,07 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat ziua bursieră la preţul de 0,967 lei/acţiune, în stagnare,

în contextul unui rulaj de 3,04 milioane de lei.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni ale bursei a coborât cu 1,2%, depreciere similară cu cea a indicelui BET­-Plus.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, s-a depreciat cu 1,03%, iar indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni ale bursei, s-a depreciat cu 1,28%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Dafora" (DAFR): +3,64%

2. "Electrica" (EL): +0,97%

3. "Prebet" (PREB): +0,78%

4. "Sinteza" (STZ): +0,69%

5. "Bursa de Valori Bucureşti" (BVB): +0,39%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Electroputere" (EPT): -14,71%

2. "Alumil" (ALU): -14,65%

3. "Prodplast" (PPL): -11,54%

4. "Romcarbon" (ROCE): -10,35%

5. "Prefab" (PREH): -8,11%

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Sunteti siguri ca BRD sau TLV nu se afla in faliment? Uitati-va si voi la actiuni cu dividend cum arata inainte de dividend. Nici in bursa din Botswana nu s-a vazut asa ceva.

    Ceea ce se intampla acum la BVB tzeapa majora, catastrofala la buzunar si la increderea investitorilor.

    Pe o piata in care nu exista vanzatori si cumparatori , cativa "speculatori" , vand intre ei , din diferite interese ,la preturi scazute , volume mici de actiuni , pentru a prabusi piata , pentru ca si TU sa te sperii si sa vinzi .

    1. Pai nu sunt volume mici, sunt volume mari, cel putin la TLV. Intrebarea e de ce nu cumapra nici drku? Sunt preturi cu 15% mai mici decat acu 2 saptamani...Unde-s fondurile de investitii, unde sunt institutionalii, ce-i tara asta africana ??

      3 mil act la TLV e inca volum mic! Cum sa mai vina fonduri la BVB, asta e piata? Poti sa te bazezi pe analiza fundamentala sau tehnica? Pretul actiunilor e dat de lupta politica, de topaielile PSD-iste si de zvonurile alarmiste PNL-iste.

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro