ICT

BVBIndicii, în urcare, pe fondul unui rulaj de 4,3 milioane euro

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 iulie 2016

Indicii, în urcare, pe fondul unui rulaj de 4,3 milioane euro

Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: "Şedinţa, marcată de o lichiditate redusă"

Opt dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 19,37 milioane de lei (4,31 milioane euro), mai mare decât marţi.

Raportul zilnic realizat de compania de brokeraj Prime Transaction arată: "Piaţa a evoluat la fel ca şi ieri (marţi, n.r.), cu indicele sectorului energetic, BET-NG, având cea mai mare creştere, 1,1%, şi cu cel al sectorului financiar, BET-FI, fiind singurul în scădere, -0,46%. Creşterea BET-NG s-a datorat în principal evoluţiei bune a acţiunilor OMV Petrom (SNP), +2,73%, Nuclearelectrica (SNN), +2,34% şi Electrica (EL), +1,42%, în timp ce scăderea BET-FI a fost cauzată de scăderea cu 3,77% a preţului acţiunilor SIF Oltenia (SIF5). Lichiditatea a rămas în jurul valorii de 4 milioane de euro, 3,8 milioane fiind realizate pe piaţa de acţiuni şi circa 350 de mii pe cea de certificate".

Domnul Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct în cadrul Tradeville, a detaliat: "Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti au încheiat pe plus şedinţa de tranzacţionare de astăzi (ieri, n.r.), datorită evoluţiilor pozitive din pieţele vest-europene. Indicele BET s-a apreciat cu 0,73% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,46% (BET-FI) şi +1,1% (BET-NG). Şedinţa de astăzi (ieri, n.r.) a fost marcată de o lichiditate redusă, valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată fiind de numai 3,74 milioane euro, mult sub media de 7,18 milioane de euro înregistrată de la începutul anului. Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Rompetrol Rafinare S.A. (RRC), cu un plus 5,63%, pe fondul unui volum apropiat de valoarea medie înregistrată pentru acest titlu în ultima jumătate de an, în timp ce din cadrul indicelui BET preţul acţiunilor OMV Petrom S.A. (SNP) a avut cea mai bună evoluţie (+2,73%), de asemenea pe volume apropiate de media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată a fost înregistrată de acţiunile Armătura S.A. (ARM), cu un minus de -14,9%, pe fondul unui volum mic în termeni absoluţi. Din cadrul indicelui BET, cea mai mare scădere a zilei (de ieri, n.r.) a fost consemnată de titlurile Romgaz S.A. (SNG), respectiv -0,88%, valorile pe piaţa regular fiind sub media ultimelor şase luni şi pentru acest simbol".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile SIF5, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 3,7 milioane de lei. Preţul de închidere al transferurilor cu titluri SIF5 a fost de 1,53 lei/unitate.

Acţiunile "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD) au crescut cu 0,1%, la 9,83 lei/unitate, în urma unui rulaj de 3,67 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "Fondul Proprietatea" (FP) de 3,02 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,761 lei/unitate, în apreciere cu 0,13%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 1,31 milioane de lei. Cotaţia SNG a scăzut cu 0,88%, ultimul preţ fiind de 22,4 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate două tranzacţii, însumând 0,91 milioane lei, care au fost realizate cu titluri SIF5, la preţul unitar înregistrat şi pe piaţa "regular".

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, s-a apreciat cu 0,72%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,54%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,22%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro