BVB / MARCEL MURGOCI, ESTINVEST: "BVB a evoluat în creştere, contra tendinţelor de pe pieţele europene"

ALEXANDRU COSTEA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 iulie 2015

"BVB a evoluat în creştere, contra tendinţelor de pe pieţele europene"

Bursa de Valori Bucureşti a evoluat în creştere în şedinţa de vineri, contra tendinţelor întâlnite pe pieţele europene , ne-a declarat Marcel Murgoci, director de Tranzacţionare la Estinvest Focşani.

Raportul zilnic al societăţii Prime Transaction arată: "Bursa locală a încheiat una dintre cele mai bune săptămâni din ultimii ani, cu creşteri ale indicelui de referinţă BET în fiecare şedinţă de tranzacţionare. Astăzi (vineri, n.r.) BET a urcat cu 0,85%, după ce pe parcursul zilei ajunsese şi la creşteri mai mari. BRD Groupe Societe Generale (BRD) a avut cea mai mare creştere din indice, 2,95%, urmată de Banca Transilvania (TLV), cu 1,52%, Electrica (EL), 1,19% şi Romgaz (SNG), 1,16%". Titlurile Romgaz au înregistrat transferuri de 6,3 milioane lei. Cotaţia SNG a ajuns la 34,9 lei/unitate. Cu acţiunile TLV au fost efectuate tranzacţii de 4,077 milioane lei. Cotaţia TLV a ajuns la 2,345 lei/unitate. Titlurile EL au înregistrat transferuri de peste 3,08 milioane lei. Cotaţia EL a ajuns la 12,75 lei/unitate.

Tranzacţiile cu cea mai mare valoare au foste efectuate cu acţiuni Fondul Proprietatea (FP), de 20,96 milioane lei. Cotaţia FP a crescut cu 0,12%, la 0,8175 lei/unitate.

"SIF-urile au continuat la rândul lor evoluţia bună din ultimele zile, cu o creştere de 0,8% a indicelui BET-FI. Lichiditatea a rămas peste media zilnică a anului 2015, fiind tranzacţionate acţiuni de 11 milioane de euro şi certificate turbo de 230.000 de lei", mai arată raportul.

Per total, la BVB au fost realizate, vineri, tranzacţii de peste 50,03 milioane de lei (peste 11,32 milioane de euro). Un aport semnificativ a venit din partea tranzacţiilor cu acţiuni, care au însumat peste 48,78 milioane de lei din total, pe segmentul de certificate fiind schimbate titluri în valoare de 1,116 milioane lei.

Pe segmentul "deal", au fost realizate schimburi de peste 2,66 milioane lei cu acţiuni OMV Petrom (SNP). Pe piaţa "regular" au fost tranzacţii de aproape 4 milioane lei cu titluri SNP.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a închis în urcare cu 0,85%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,82%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a majorat cu 0,92%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o creştere de 0,81%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb