Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

BVBScăderi pe linie pentru indicii bursei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Scăderi pe linie pentru indicii bursei

Circa 30% din rulaj dat de acţiunile Fondul Proprietatea  

Picaj de peste 5% pentru titlurile Alro, după publicarea rezultatelor financiare pentru primul semestru

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat în teritoriul negativ ultima zi de tranzacţionare a săptămânii, cotaţiile majorităţii emitenţilor înregistrând scăderi, în şedinţa de vineri.

Lichiditatea a fost de numai 25 de milioane de lei (5,4 milioane de euro), sub valoarea medie zilnică a acestui an, de circa 42,9 de milioane de lei, în condiţiile în care, prin piaţa "deal", nu a fost realizată nicio tranzacţie.

În raportul zilnic al companiei, echipa de analiză de la Prime Transaction a caracterizat evoluţia pieţei din ultima zi bursieră a săptămânii: "Toţi indicii au scăzut în şedinţa de astăzi (n.r. vineri), variaţiile fiind cuprinse între -0,08% pentru BET-FI şi -0,98% în cazul BET-BK.

După o perioadă în care nu au mai reuşit să se claseze în topul lichidităţii, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au clasat, astăzi (n.r. vineri), pe primul loc în clasamentul valorii tranzcţionate, asigurând 29,5% din rulajul zilei. În cadrul indicelui BET, trei companii au crescut: MedLife (M) +1,33%, Electrica (EL) +0,8% şi Banca Transilvania (TLV) +0,65%, alte două companii au închis pe zero: Nuclearelectrica (SNN) şi Transelectrica (TEL) şi şapte societăţi au înregistrat scăderi. Dintre acestea, un declin de peste 2% a fost înregistrat de Conpet (COTE) -2,67%, BRD - Societe Generale (BRD) -2,4% şi DIGI Communications NV (DIGI) -2,17%. S-au mai remarcat astăzi (n.r. vineri) acţiunile Alro (ALR) care, în urma publicării rezultatelor financiare (n.r. pentru primul semestru), au înregistrat o scădere de 5,42%".

Rulajul consemnat cu acţiunile FP a fost de 7,34 milioane de lei, în contextul în care cotaţia emitentului a înregistrat o scădere cu 0,22%, până la preţul de 0,888 lei.

Locul al doilea în acest clasament este ocupat de acţiunile Romgaz (SNG), care au înregistrat transferuri în valoare de 4,13 milioane de lei, ultimul preţ al titlului producătorului de gaze naturale fiind de 32,1 lei, în depreciere cu 0,93%

Acţiunile BRD au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 13,8 lei, pe fondul unei valori transferate de 3,39 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile TLV, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 2,32 lei/titlu, în contextul unui rulaj de 2,04 milioane de lei.

Indicele BET, al celor mai lichide trei-sprezece acţiuni ale bursei, a coborât cu 0,6%, depreciere similară cu cea înregistrată de indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB.

Indicele sectorului energetic şi al utilităţilor, BET--NG, a scăzut cu 0,77%, în timp ce indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate titluri de la bursa noastră, a avut un recul de 0,65%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Electroaparataj" (ELJ): +14,88%

2. "Petrolexportimport" (PEI): +14,56%

3. "Prefab" (PREH): +9,94%

4. "Prebet" (PREB): +8,84%

5. "Electroputere" (EPT): +8,70%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Energopetrol" (ENP): -14,62%

2." Amonil"(AMO): -12,50%

3. "Erste Group Bank" (EBS): -6,12%

4. "Alro" (ALR): -5,42%

5. "Conpet" (COTE): -2,65%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Topul Firmelor din Municipiul Bucuresti 2019www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS