"Carbid Fox" Tîrnăveni nu va acorda dividende pentru anul 2004

R.U.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 iunie 2004

Profitul aferent acestui an va fi repartizat pentru acoperirea pierderilor din 2003

Acţionarii "Carbid Fox" Tîrnăveni, unicul producător de carbid din ţară, nu vor primi dividende pentru anul 2004, deşi conducerea societăţii estimează că activitatea desfăşurată în acest an se va solda cu profit. "Carbid Fox" va utiliza profitul pe 2004 pentru acoperirea pierderilor din 2003, informează un comunicat al companiei. Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul curent, "Carbid Fox" va înregistra un profit brut de 35 miliarde de lei, la 31 decembrie 2004.

Activitatea desfăşurată de "Carbid Fox" a fost afectată, anul trecut, de izbucnirea războiului din Irak. Exportul către ţările din Orientul Mijlociu s-a diminuat semnificativ, din cauza riscului ridicat la care erau supuse vasele ce efectuau transportul. Conducerea companiei şi-a adaptat strategia de management la noile condiţii economice, astfel că, în prezent, pierderile aferente anului 2003 au început să fie recuperate, existînd cereri mari pentru carbid, atît pe plan intern, cît şi extern.

"Carbid Fox" Tîrnăveni şi-a majorat de curînd capitalul social cu valoarea terenului situat în incinta societăţii. Acţiunile nou emise au fost distribuite către AVAS, care a devenit acţionar al producătorului de carbid, cu o participaţie de 7,96% la capitalul acestuia. Acţionarul majoritar al societăţii este asociaţia salariaţilor, care deţine 55,9% din titluri. În prezent, compania are un capital social de 127,9 miliarde de lei, împărţit în acţiuni cu valoarea nominală de 1.000 de lei. Titlurile emise de companie sînt listate la categoria a doua a BVB, sub simbolul CRB.

Cursul titlurilor CRB a scăzut cu 9,52% în cadrul şedinţei de ieri

Cursul acţiunilor CRB a intrat, de la jumătatea săptămînii trecute, respectiv de miercuri, 23 iunie, pe un puternic trend ascendent, culminînd, în cadrul sesiunii bursiere de luni, 28 iunie, cînd preţul a atins un nivel de 655 lei/acţiune. Pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de ieri însă, preţul s-a înscris pe un trend descendent, ultimul transfer fiind efectuat la preţul de 570 lei/acţiune, cu 9,52% mai mic decît preţul de închidere de luni.

Alin Brendea, director de operaţiuni la "Prime Transaction", precizează că, dacă pînă la şedinţa bursieră de luni, numărul ordinelor de cumpărare îl depăşea cu mult pe cel al ordinelor de vînzare, în cadrul sesiunii de ieri, situaţia s-a inversat, fapt ce a condus la scăderea preţului titlurilor CRB.

La rîndul său, conducerea companiei apreciază că majorarea preţului acţiunilor "Carbid Fox" din ultimele zile poate fi pusă pe seama revigorării activităţii şi pe creşterea viabilităţii "Carbid Fox", respectiv a grupului de firme "Carbid".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro