Abonament gratuit

CĂTALIN PREDOIU: ''DIICOT e încărcată excesiv cu cauze minore, afectând concentrarea pe marile grupări de crimă organizată''

A.I.G.
Miscellanea /

Sursa foto: facebook.com

Sursa foto: facebook.com

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu consideră că DIICOT e încărcată excesiv cu cauze minore, afectând concentrarea pe marile grupări de crimă organizată şi că acest lucru trebuie corectat. De asemenea, în opinia sa, instituţia trebuie să comunice profesionist în cazurile complexe care pot genera emoţii publice, pentru că societatea este în cel mai înalt grad interesată de combaterea crimei organizate, informează News.ro.

Cătalin Predoi a declrata în discursul rostit la aniversarea a 15 ani de la înfiinţarea DIICOT: "Sistemul de "law enforcement" din ţara noastră a fost construit în anii 2000 pentru realităţile din acea perioadă, el trebuie modernizat şi reformat, adaptat provocărilor prezente şi de perspectivă. Crima organizată s-a integrat accentuat odată cu globalizarea, inclusiv la noi în ţară, este mai flexibilă, mai dinamică şi din ce în ce mai agresivă, fiind important să primească o ripostă fermă şi inteligentă. Fără o cooperare inter-instituţională, pe modelul practicii altor state democratice, infracţiunile complexe de crimă organizată, terorism, infracţiuni cibernetice, trafic de persoane şi droguri, nu pot fi depistate, investigate, inculpate şi condamnate cu succes. Competenţa DIICOT încarcă direcţia excesiv cu cauze minore, afectând concentrarea pe marile grupări de crimă organizată şi acest lucru trebuie corectat. DIICOT trebuie să comunice profesionist în cazurile complexe care pot genera emoţii publice, societatea este în cel mai înalt grad interesată de combaterea crimei organizate şi e nevoie de o astfel de comunicare. Resursele DIICOT trebuie suplimentate, imediat ce problemele bugetare prezente vor fi rezolvate".

Potrivit sursei citate, el a precizat că Ministerul Justiţiei se va păstra în limita competenţelor sale, abţinându-se de la orice ingerinţă în dosarele DIICOT, în acelaşi timp va sprijini DIICOT în limita competenţelor sale, îi va monitoriza activitatea în cadrul aceloraşi limit.

În încheiere, ministrul Justiţiei şi-a exprimat disponibilitatea de a participa constant la astfel de reuniuni în care să se discute cu "cărţile pe masă" problematica activităţii instituţionale a DIICOT şi a Ministerului Public în general.

"DIICOT este principala "armă" de ripostă judiciară a societăţii împotriva crimei organizate, traficului de persoane, droguri, infracţiuni cibernetice şi terorism şi MJ aşteaptă de la DIICOT o acţiune energică şi profesionistă în continuare. Cadrul legal şi suportul logistic sunt aspecte cheie pentru eficienţa DIICOT şi Ministerul Justiţiei a notat acest lucru. Succesul DIICOT depinde şi de cooperarea cu partenerii instituţionali pe baze legale transparente şi eficiente, pe modelul bunelor practici din alte state democratice. Am notat opţiunea deschisă, categorică, lipsită de echivoc a procurorilor DIICOT pentru desfiinţarea SIIJ. În câteva luni, sperăm să fim pe drumul cel bun în acţiunea de reparare a daunelor aduse legislaţiei şi structurii Ministerului Public, să facem paşi în recâştigarea coerenţei sistemului de "law enforcement" şi a Justiţiei în general", a declarat Ministrul Justiţiei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Vrea răspunderea Justiției pt. ce n-a răspuns în 30 de ani.

    "E încărcată excesiv cu cauze minore" ,mai corect ar fii "joacă într-un registru minor" ca atât îi duce capul

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

13 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8344
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0836
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4894
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3431
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.5118

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie