Abonament gratuit

CEA MAI MARE COMPANIE PRIVATĂ BIOTEHNOLOGICĂ DIN EUROPA "BioNTech" a obţinut o finanţare de 270 de milioane de dolari

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

"BioNTech" a obţinut o finanţare de 270 de milioane de dolari

Listarea companiei, puţin probabilă în 2018 

Compania biotehnologică germană "BioNTech", cea mai mare din Europa în sectorul privat, a obţinut o finanţare de 270 de milioane de dolari, banii astfel strânşi fiind destinaţi susţinerii activităţii de dezvoltare a imunoterapiilor personalizate pentru cancer, înainte de o eventuală listare.

Potrivit Reuters, compania a obţinut un total de aproape 950 de milioane de dolari de la înfiinţarea sa, în 2008, dacă se iau în considerare finanţarea iniţială, granturile şi parteneriate cu mari producători de medicamente. Suma este suficientă pentru finanţarea operaţiunilor sale până în 2019.

Directorul operaţional al companiei, Sean Marett, a declarat că grupul se va lista la un moment dat, dată fiind natura afacerilor pe care le derulează şi care necesită investiţii masive. Însă, acesta a spus că lansarea unei oferte publice iniţiale este puţin probabilă în 2018.

Sean Marett a adăugat: "În mod inevitabil, ne vom lista într-un final, dată fiind mărimea şi cerinţele de capital generate de domeniul în care lucrăm. Sunt necesare investiţii enorme în producţie".

"BioNTech" are circa 700 de salariaţi în Germania. Societatea nu a realizat încă profit şi a fost finanţată în ultimul deceniu de acţionarii majoritari: Thomas şi Andreas Struengmann, care şi-au vândut activităţile cu medicamente generice "Hexal" către "Novartis", în 2005.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie