Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 26 MAI-2 IUNIEBRD intră în top trei randamente, cu un plus de 6,81%

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale /

BRD intră în top trei randamente, cu un plus de 6,81%

Acţiunile BRD - s-au apreciat cu 6,81%, raportat la euro, în perioada 26 mai - 2 iunie, intrând în topul randamentelor de la Bursa de Valori Bucureşti, pe poziţia a doua, după un titlu mai puţin lichid, Turism Hoteluri Restaurante Marea Neagră (+8,21%).

Acţiunile "Romgaz" au rămas în clasamentul celor mai mari creşteri de la BVB, cu o apreciere de 6,07%, în intervalul analizat.

Romgaz şi-a bugetat pentru anul acesta venituri totale în scădere cu aproape 16%, la 3,8 miliarde de lei, dar mizează pentru perioada 2017-2018 pe o redresare a încasărilor. Astfel, compania estimează că în 2017 va putea genera încasări de 4,27 miliarde de lei. Scăderea veniturilor ar urma să fie acompaniată anul acesta de o scădere similară, de circa 16%, a profitului brut până la 1,2 miliarde de lei.

Indicii bursieri au înregistrat creşteri, în perioada analizată.

Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate, a urcat cu 1,72%, în timp ce indicele extins BET-XT s-a apreciat cu 2,13%, raportat la euro.

BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 4,04%. Cea mai mare apreciere în cadrul BET-FI a aparţinut SIF Oltenia, cu un plus de 6%.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, administratorul Certinvest a ocupat toate cele trei poziţii în topul randamentelor. Astfel, titlurile Certinvest BET Index s-au apreciat cu 3,28%, "Certinvest XT Index, cu 3,25%, iar "Certinvest BET-FI Index", cu 2,84%.

Cotaţia aurului a scăzut cu 1,16%, în timp ce moneda naţională s-a depreciat cu 0,35% faţă de euro.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie