CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 26 MAI-2 IUNIEBRD intră în top trei randamente, cu un plus de 6,81%

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 06 iunie 2016

BRD intră în top trei randamente, cu un plus de 6,81%

Acţiunile BRD - s-au apreciat cu 6,81%, raportat la euro, în perioada 26 mai - 2 iunie, intrând în topul randamentelor de la Bursa de Valori Bucureşti, pe poziţia a doua, după un titlu mai puţin lichid, Turism Hoteluri Restaurante Marea Neagră (+8,21%).

Acţiunile "Romgaz" au rămas în clasamentul celor mai mari creşteri de la BVB, cu o apreciere de 6,07%, în intervalul analizat.

Romgaz şi-a bugetat pentru anul acesta venituri totale în scădere cu aproape 16%, la 3,8 miliarde de lei, dar mizează pentru perioada 2017-2018 pe o redresare a încasărilor. Astfel, compania estimează că în 2017 va putea genera încasări de 4,27 miliarde de lei. Scăderea veniturilor ar urma să fie acompaniată anul acesta de o scădere similară, de circa 16%, a profitului brut până la 1,2 miliarde de lei.

Indicii bursieri au înregistrat creşteri, în perioada analizată.

Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate, a urcat cu 1,72%, în timp ce indicele extins BET-XT s-a apreciat cu 2,13%, raportat la euro.

BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 4,04%. Cea mai mare apreciere în cadrul BET-FI a aparţinut SIF Oltenia, cu un plus de 6%.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, administratorul Certinvest a ocupat toate cele trei poziţii în topul randamentelor. Astfel, titlurile Certinvest BET Index s-au apreciat cu 3,28%, "Certinvest XT Index, cu 3,25%, iar "Certinvest BET-FI Index", cu 2,84%.

Cotaţia aurului a scăzut cu 1,16%, în timp ce moneda naţională s-a depreciat cu 0,35% faţă de euro.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

24 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0100
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6714
Gram de aur (XAU)Gram de aur233.0869

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Learning and Development Conference 2021
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro