CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 30 MARTIE - 6 APRILIEApreciere de 39,08% pentru cotaţia "Petrolexportimport" Bucureşti

Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 8 aprilie 2015

Apreciere de 39,08% pentru cotaţia "Petrolexportimport" Bucureşti

Acţiunile "Petrolexportimport" Bucureşti (PEI) s-au apreciat cu 39,08%, în perioada 30 martie - 6 aprilie, faţă de moneda euro, reprezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti, însă, în condiţiile unor rulaje de numai câteva sute de lei.

Laird Resources Ltd avea, la finalul anului trecut, 76,70% din acţiunile PEI.

Locul secund în topul creşterilor a revenit acţiunilor "Alro" (ALR), cu o apreciere de 10,23%, în perioada analizată, fiind urmate de "Stirom" Bucureşti.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, s-a depreciat cu 1,24%, în timp ce indicele extins BET- XT a coborât cu 1,05%.

Totodată, indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea (FP), a scăzut cu 1,37%, în perioada 30 martie - 6 aprilie.

În cadrul indicelui BET, titlurile "Băncii Transilvania" (TLV) au înregistrat cea mai mare creştere, de 4,96% faţă de euro.

Acţionarii Băncii Transilvania (TLV) vor decide, pe 29 aprilie, propunerea conducerii de majorare a capitalului social cu 417,38 milioane de lei (94,7 milioane euro), prin încorporarea rezervelor constituite din profitul pe anul trecut (412,4 milioane de lei), dar şi din primele de conversie a obligaţiunilor în acţiuni (4,97 milioane de lei), aceasta fiind deja o practică împământenită a băncii.

Pe 17 martie, banca a anunţat că a primit autorizaţiile necesare din partea Consiliului Concurenţei şi a Băncii Naţionale a României (BNR) pentru preluarea Volksbank România, iar ieri tranzacţia a fost perfectată.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, cea mai mare creştere a fost înregistrată de titlurile "BT Index Austria ATX" (+3,16%), acestea fiind urmate de "Raiffeisen Confort Euro" (+0,54%) şi Fortuna Gold (+0,49%).

BT Index Austria ATX este un fond deschis, care investeşte în acţiuni cotate la Bursa de Valori de la Viena (Wiener Borse), minim 85% din activele fondului urmărind să reproducă indicele ATX (Austrian Traded Index).

La 2 aprilie, 91,8% din portofoliul BT Index Austria ATX era reprezentat de acţiuni tranzacţionate, din cadrul indicelui ATX.

La finalul lunii martie, titlurile Erste Group Bank AG (EBS) aveau o pondere de 16,746% în portofoliul fondului, fiind urmate de "Andritz AG" (11,242%), OMV AG (10,151%), Voestalpine AG (8,561%) şi Immofinanz AG (6,682%).

Pe piaţa bancară, Millennium Bank, preluată recent de OTP Bank, ar fi adus cele mai bune dobânzi, atât la depozitele în euro (+0,03%), cât şi la cele în lei, care ar fi fost însă negative (-0,25%), pe fondul deprecieriileului cu -0,30% faţă de euro. În perioada analizată, aurul a înregistrat o apreciere cu 1,45% faţă de euro, la cursul BNR.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.

Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7043
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9892
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6863
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.5349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro