Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 8 - 15 NOIEMBRIEElectromagnetica, pe locul al doilea al randamentelor BVB

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale /

Electromagnetica, pe locul al doilea al randamentelor BVB

Acţiunile Electromagnetica (ELMA) au marcat un avans de 5,68%, în raport cu moneda euro, în perioada 8 - 15 noiembrie urcând, astfel, pe poziţia a doua a clasamentului celor mai rentabile acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în intervalul menţionat.

Joi, 15 noiembrie, compania şi-a publicat rezultatele financiare pentru primele nouă luni ale anului, emitentul raportând, în perioada ianuarie - septembrie 2018, un profit net de 16,67 milioane de lei, faţă de o pierdere de 6,82 milioane de lei pentru aceeaşi perioadă a anului trecut. ­

Cifra de afaceri a societăţii, în perioada de nouă luni încheiată la 30 septembrie 2018, a înregistrat o variaţie pozitivă de 52% (78,37 milioane de lei), în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut ca urmare, în primul

rând, a dezvoltării activităţii de furnizare energie electrică, informează compania.

"În perioada ianuarie - septembrie 2018, Electromagnetica a înregistrat o creştere cu 7,13 milioane de lei a veniturilor din activităţi nelicenţiate comparativ cu aceeasi perioadă anului trecut", se menţionează în raportul emitentului.

La data de 30 septembrie 2018, valoarea totală a activelor companiei era de 407,24 milioane de lei, cu 3,9% peste cea de la începutul anului curent, în timp ce datoriile totale au coborât cu 2,2%, în aceeaşi perioadă de raportare, până la 74,18 milioane de lei.

Piaţa a reacţionat, cotaţia ELMA marcând, în data de 15 noiembrie, un salt de 10,48%, până la 0,137 lei, pe fondul unui volum de 9,55 milioane de unităţi, cel mai mare rulaj înregistrat de titlurile companiei din luna iunie a anului 2014 până în prezent.

De menţionat că performanţa acţiunilor companiei iese în evidenţă în contextul în care titlurile ELMA au o lichiditate redusă, ceea ce favorizează oscilaţiile mari de preţ.

Cel mai important acţionar al Electromagnetica este de Asociaţia Salariaţilor (PAS), cu o deţinere de 29,63%, în timp ce SIF Oltenia are o participaţie de 25,4% din companie.

Valoarea de piaţă a emitentului la BVB este de 89,9 milioane de lei.

Clasamentul randamentelor de la bursa noastră, în perioada 8 - 15 noiembrie, este condus de către acţiunile Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (EFO), care au marcat un salt de 7,57%, în raport cu moneda euro, în timp ce acţiunile TMK - Artrom (ART) se situează pe poziţia a treia, cu un avans de 5,25%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF­-uri plus Fondul Proprietatea (FP) a urcat cu 1,16%, în raport cu moneda euro, în intervalul 8 - 15 noiembrie.

Din cadrul său, cea mai bună evoluţie a fost marcată de acţiunile SIF Moldova (SIF2), a căror cotaţie s-a apreciat cu 3%, în perioada menţionată, în raport cu moneda euro.

În data de 15 noiembrie, cotaţia SIF2 a urcat cu 0,15%, pe fondul unui volum de 144.751 de unităţi, sub media celor 20 de zile anterioare, de circa 151.100 de unităţi.

Ponderea acţiunilor SIF2 în indicele financiar este de 19,06%.

Indicele BET, al celor mai tranzacţionate cinsprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia celor cinci SIF­-uri, avut un avans minor de 0,01%, în intervalul 8 - 15 noiembrie, în timp ce indicele BET-XT, ce include cele mai lichide 25 de titluri de la bursa noastră a coborât cu 0,18%.

Din cadrul ambelor coşuri de acţiuni, cea mai bună evoluţie a fost marcată, în perioada menţionată, de acţiunile Nuclearelectrica (SNN), a căror cotaţie a urcat cu 4,97%.

Joi, 15 noiembrie, preţul acţiunii SNN s-a apreciat cu 0,24%, pe fondul unui volum de 110.113 de unităţi, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 94.200 de titluri.

Ponderea titlurilor producătorului de energie nucleară în indicele BET este de 1,42%, în timp ce în cazul indicelui BET-XT, importanţa companiei este de 1,32%.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 7 - 14 noiembrie, este condus de titlurile FDI Monolith, care au urcat cu 0,33%.

Pe locul al doilea în acest clasament se află FDI Piscator Equity Plus, cu o creştere de 0,18%, în timp ce titlurile FDI Audas Piscator, care au urcat cu 0,1%, completează podiumul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului s-a apreciat cu 0,06%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a scăzut, în intervalul 8 - 15 noiembrie, cu 0,01%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus un câştig de 0,03%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a scăzut cu 12,21%, în intervalul 8 - 15 noiembrie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), vineri, în jurul orei 17:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 5.580 de dolari.

Tot vineri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de aproape 97,4 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări: 

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Indicii Bursei de Valori Bucureşti sunt calculaţi pe baza cotaţiilor de închidere, în timp ce în cazul acţiunilor, în calcul este folosit preţul mediu. Piaţa AeRO nu este avută în vedere. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS