Cel mai mare acţionar al FP propune un nou mandat pentru listarea la Londra

V.B.
Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 8 decembrie 2014

Fondul american Elliott Associates (cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea - FP) a introdus pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) din 21 ianuarie acordarea unui nou mandat, valabil până în luna iulie, pentru listarea la Londra a FP, motivând că se aşteaptă ca acest obiectiv să nu fie atins până la finele acestui an.

Solicitarea pentru completarea ordinii de zi a venit din partea firmei de brokeraj Manchester Securities, prin care Elliott Associates avea, la finele lunii octombrie, o participaţie de 16,7854% din acţiunile Fondul Proprietatea.

Autorizarea Franklin Templeton Investment Management (administratorul FP) pentru derularea operaţiunilor de intrare pe piaţa londoneză ar urma să fie valabilă până la 10 iulie.

Administratorul Fondului ar urma să primească mandat pentru listare "prin intermediul unor deţineri directe sau indirecte, cum ar fi certificate de depozit (depository receipts) titluri de interes (depositary interests) sau alte forme de proprietate indirectă", potrivit unui raport trimis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Manchester Securities continuă să susţină finalizarea listării secundare a societăţii pe bursa de la Londra în cel mai scurt timp posibil. Având în vedere stadiul actual al procesului de listare secundară, Manchester Securities este de părere că termenul care va expira la sfârşitul anului 2014, astfel cum a fost aprobat de acţionari, va fi probabil insuficient pentru a aduce la îndeplinire operaţiunile de listare secundară a societăţii pe bursa de la Londra şi, prin urmare, consideră că este prudent să propună data de 10 iulie 2015 drept noul termen limită pentru listarea secundară a societăţii", se mai arată în documentul citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9429
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6098
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8066
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5597

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro