Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

"Centenarii" se înmulţesc în Japonia

O.D.
Ziarul BURSA #Lifestyle /

"Centenarii" se înmulţesc în Japonia

Un fenomen interesant se petrece în Japonia: creşterea constantă a numărului persoanelor de o sută de ani sau peste. În 2018 acest număr a crescut cu 3% comparativ cu 2017, ajungând la un record de aproape 70.000 de persoane, aproape 90% fiind femei.

Acesta a fost al 48-lea an consecutiv în care acest număr creşte, a precizat Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Bunăstării într-un raport. Japonia avea numai 153 de persoane de o sută de ani sau peste în 1963, când ministerul a început să ţină o astfel de evidenţă. Numărul acestora a ajuns la 1.000 în 1981, la 10.000 în 1998 şi la 50.000 în 2012, conform ministerului. În Japonia trăieşte şi cea mai vârstnică persoană din lume, Kane Tanaka, o femeie de 116 ani din oraşul Fukuoka din sud-vestul ţării, conform Grupului de Cercetare a Gerontologiei din SUA. Kane Tanaka s-a născut la 2 ianuarie 1903. Anul trecut, în aprilie Cartea Recordurilor îl înregistra pe Masazo Nonaka, un locuitor de 113 ani al insulei Hokkaido din nordul Japoniei, ca fiind cel mai în vârstă bărbat în viaţă. Anul acesta, în ianuare, Masazo Nonaka a murit.

Nu toate veştile sunt însă bune. Japonia se confruntă cu o povară demografică tot mai mare după decenii de îmbătrânire rapidă a populaţiei şi de scădere a ratei natalităţii.

Conform estimărilor, persoanele de peste 65 de ani vor constitui 38,1% din totalul populaţiei în 2060, în creştere de la 26,5% în 2015, conform Institutului Naţional de Cercetare a Populaţiei şi Securităţii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS