ZIARUL BURSA

15 martie
"Îmi doresc ca fiecare antreprenor să poată beneficia de ajutorul statului"

CONFERINŢA BURSA: ANTREPRENORIATUL FĂRĂ GEN / GABRIELA VOICILĂ, MINISTERUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI:"Îmi doresc ca fiecare antreprenor să poată beneficia de ajutorul statului"

Alina VasiescuCompanii / 15 martie

"Din lipsă de comunicare nu reuşim să le oferim antreprenorilor banii alocaţi de stat"  

Reprezentanţii statului şi cei ai întreprinzătorilor trebuie să participe la acţiuni prin care antreprenorii să primeacă informaţii noi, care să ajute la dezvoltarea afacerii, este de părere doamna Gabriela Mihaela Voicilă, fost antreprenor, actual secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, care garantează că instituţia pe care o reprezintă este disponibilă în acest sens în proprorţie de 100%.

Desfiinţarea ASF şi revenirea la vechile structuri de supraveghere

PROIECT DE LEGE PENTRU:Desfiinţarea ASF şi revenirea la vechile structuri de supraveghere

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 15 martie

"Scopul unirii CNVM, CSA şi CSSPP într-o singură entitate a fost de a facilita şi transfera sectoarele pieţei de capital, a asigurărilor şi a pensiilor private în competenţa BNR", potrivit iniţiatorilor proiectului 

Trei deputaţi ALDE au iniţiat un proiect de lege prin care doresc des­fiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi revenirea la cele trei structuri care supravegheau anterior piaţa de capital, pensiile private şi asigurările, respectiv Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Gheorghe Piperea

AVOCATUL PIPEREA:"Tsunami în piaţa garantării, în urma deciziei din cazul fostului şef al FNGCIMM"

E.O.Bănci-Asigurări / 15 martie

Actualizare - Avocatul Gheorghe Piperea a scris, pe pagina sa de Facebook: "La cererea reclamantului Nancu Dumitru, fost director general al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii SA (FNGCIMM), am cerut Tribunalului Bucureşti anularea unei hotărâri AGA din 2016 a acestei societăţi, a mai multe decizii al CA, precum si a contractului de exercitare a mandatului de director general al acestei societăţi.

-----

Piperea: "Tribunalul Bucureşti desfiinţează hotărârea de numire a actualei conduceri a FNGCIMM, ceea ce blochează Programul «Prima Casă», garanţiile pentru creditele IMM şi Programul «Investeşte în tine»"

Tribunalul Bucureşti s-a exprimat, miercuri, în cazul lui Dumitru Nancu, fostul director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), iar decizia Instanţei desfiinţează hotărârea de numire a actualei conduceri a Fondului, ceea ce blochează Programul "Prima Casă", garanţiile pentru creditele IMM şi Programul "Investeşte în tine", după cum ne-a anunţat, ieri, avocatul Gheorghe Piperea.

Criza politică din Marea Britanie continuă

Criza politică din Marea Britanie continuă

Mihai GongoroiInternaţional / 15 martie

Parlamentarii britanii urmau să-şi exprime ieri seară votul privind prelungirea Brexitului dincolo de termenul-limită stabilit de 29 martie, dar şi asupra posibilităţii organizării unui al doilea referendum privind aparteneţa la UE, în contextul în care premierul britanic Theresa May a continuat demersurile pentru a-i convinge pe membrii Parlamentului să voteze, din nou, acordul de divorţ negociat de către domnia sa şi respins deja de două ori de Camera Comunelor, potrivit Reuters.

Vremea bufonilor

Cornel CodiţăEditorial / 15 martie

Cornel Codiţă

Odată ce şi-a înfipt cineva rădăcinile în pămînul arid al raţionalităţii şi încearcă să găsească o explicaţie pentru ceea ce se întîmplă în România, se trezeşte exilat în deşertul arid al neputinţei şi inutilităţii. Nimic nu-l mai poa-te ajuta să găsească ieşirea din labirintul dunelor mişcătoare.

Sindicatul din cadrul First Bank pichetează sediul din Capitală

Sindicatul din cadrul First Bank pichetează sediul din Capitală

V.D.Bănci-Asigurări / 15 martie

Actualizare - Oficialii băncii Piraeus Bank România au fost informaţi despre intenţia Sindicatului Piraeus Bank România de a picheta în acestă după amiază, în afara orelor de program, începând cu 17.30, în sediul central al băncii.

------

Membri ai sindicatului din cadrul First Bank vor picheta, vineri, de la ora 17.30, sediul din Capitală al băncii, solicitând majorarea numărului de salarii compensatorii pentru angajaţii care vor fi concediaţi, acordarea celui de-al 13-lea salariu şi a bonusurilor pe 2018.

Ediţia din 15.03.2019
Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019
Ediţia din 24.10.2019
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
"Centenarii" se înmulţesc în Japonia

"Centenarii" se înmulţesc în Japonia

O.D.Lifestyle / 15 martie

Un fenomen interesant se petrece în Japonia: creşterea constantă a numărului persoanelor de o sută de ani sau peste. În 2018 acest număr a crescut cu 3% comparativ cu 2017, ajungând la un record de aproape 70.000 de persoane, aproape 90% fiind...

SPORT ŞI BANISalariul minim şi muncă "la negru"

D.N.Sport / 15 martie

Rezultatele slabe obţinute de sportul autohton în ultimii ani capătă mai nou şi explicaţii cât se poate de plauzibile. Sindicatul Naţional Sport şi Tineret susţine că 70% din personal - angajaţi în 74 de federaţii sportive naţionale şi în 118...

Există viaţă şi fără reţele de socializare

Există viaţă şi fără reţele de socializare

Lifestyle / 15 martie

O bună parte din această lume a aflat, în această săptămână, că se poate trăi şi fără principalele reţele de socializare. Miercuri, timp de mai multe ore, Facebook şi Instagram nu au putut fi accesate din mai multe ţări din Europa, numeroase...

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo