CEO-ul Apple, Tim Cook, a recomandat companiei o reducere substanţială a compensaţiilor sale salariale în acest an

S.B.
Companii / 14 ianuarie

CEO-ul Apple, Tim Cook, a recomandat companiei o reducere substanţială a compensaţiilor sale salariale în acest an

Directorul general al Apple, Tim Cook, a recomandat companiei o reducere substanţială a compensaţiilor sale salariale în acest an, după o revoltă a acţionarilor, informează news.ro.

Cea mai mare companie de tehnologie din lume a anunţat că va reduce pachetul ţintă de salariu al lui Cook la 49 de milioane de dolari, care este cu 40% sub salariul său ţintă pentru 2022 şi aproximativ jumătate din compensaţia totală de 99,4 milioane de dolari acordată lui Cook anul trecut.

Marea majoritate a compensaţiei lui Cook din 2022, aproximativ 75%, a fost legată de acţiunile companiei, jumătate din aceasta fiind dependentă de performanţa preţului acţiunilor.

Dar acţionarii au votat împotriva pachetului salarial al lui Cook, după ce acţiunile Apple au scăzut cu aproape 27% anul trecut.

Rezultatul votului nu este obligatoriu de urmat, dar comitetul de compensare al consiliului a spus că Cook a cerut reducerea.

"Comitetul de compensare a echilibrat feedbackul acţionarilor, performanţa excepţională a Apple şi o recomandare din partea domnului Cook de a-şi ajusta compensaţia în funcţie de feedback-ul primit", a spus compania în declaraţia anuală de proxy publicată joi.

Anul acesta, obiectivul de atribuire a acţiunilor directorului a fost redus la 40 de milioane de dolari.

Aproximativ 30 de milioane de dolari, sau trei sferturi, din acestea sunt legate de performanţa preţului acţiunilor.

Salariul de bază al lui Cook de 3 milioane de dolari va rămâne acelaşi, a spus compania, precum şi un bonus de 6 milioane de dolari.

Consiliul de administraţie consideră că noul pachet salarial al lui Cook "reflectă feedbackul acţionarilor, continuând în acelaşi timp să alinieze salariile cu performanţa şi să recunoască conducerea remarcabilă a domnului Cook".

Cook, care conduce Apple din 2011, are o avere personală estimată 1,7 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Preţul acţiunilor Apple, la fel ca şi în cazul altor companii tehnologice, a scăzut anul trecut, deoarece restricţiile cauzate de coronavirus au dus la închiderea unora dintre fabricile sale din China.

Blocajele lanţului de aprovizionare şi temerile că o încetinire a economiei globale ar strânge cererea au determinat, de asemenea, o evoluţie negativă a acţiunilor.

În ianuarie anul trecut, gigantul tehnologic a devenit prima companie tranzacţionată la bursă care a înregistrat o capitalizare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari, dar a pierdut aproape 1 miliard de dolari din această valoare de atunci.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asteptam si pe fratii Logofetii impreuna cu ceilalti administratori,directori de la bursa romaneasca sa-si reduca SOP-urile.

    1. Sau pe sefii ANRE sau ASF

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9640
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6302
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1284
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7480
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.1652

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro