Cetăţenii încep să aleagă destinaţii inedite, care în trecut nu erau pe harta turistică a lumii

G.D.
Companii #Turism / 23 iunie

Cetăţenii încep să aleagă destinaţii inedite, care în trecut nu erau pe harta turistică a lumii

Potrivit consultanţilor DAL Travel destinaţii inedite, unele dintre ele părând "de neatins" în trecut, au început să fie din ce în ce mai căutate de către turiştii români care optează pentru circuite cu însoţitor de grup, conform unui comunicat remis redacţiei. Printre cele mai solicitate se numără Kurdistan - Irak, Iran, Pakistan şi Bangladesh, dar şi Etiopia, Sudan sau ţările de pe coasta de vest a Africii, precum Sierra Leone, Guinea, Guinea Bisau, Gambia şi Senegal. Majoritatea destinaţiilor se află în Asia şi Africa.

Potrivit sursei citate, unul dintre cele mai de succes circuite cuprinde "cele 4 STANURI" din Asia Centrală: Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan şi Tadjikistan. La hotarul dintre Orient şi Occident, între întinderea munţilor Ural, imensitatea teritoriului Rusiei şi a Mării Caspice, se află câteva dintre ţările cele mai vechi ale continentului asiatic, peste care s-au succedat unele dintre cele mai puternice imperii ale umanităţii, ţări a căror istorie este strâns legată de legendarul Drum al Mătăsii, care a unit timp de secole Europa de Asia de Est, transportând mărfuri, dar şi idei şi ştiinţă. Cele 4 ţări reprezintă destinaţii sigure şi reuşesc, în ultimii ani, să atragă turişti din toată lumea. Printre evenimentele şi atracţiile la care sunt atraşi turiştii se numără Centrul de hârtie din mătase, spectacol oferit de Teatrul de Costume Istorice "El Merosi" dar şi urcare cu telecabina pentru a admira Valea Shimbulak sau plimbări cu barca pe Lacul Issyk Kul. Circuitul, care cuprinde şi oraşe cunoscute precum Almaty, Bishkek, Tashkent, Bukhara sau Samarkand, are loc în perioada 17 august - 1 septembrie 2022, iar costul acestui pachet turistic este de 3250 de euro.

"Ca de obicei, turiştii noştri doresc să viziteze şi să aprofundeze destinaţii inedite, unde nu au mai călătorit. Majoritatea turiştilor care optează pentru aceste circuite au vizitat minim 30 de ţări. Circuitele de grup cu însoţitor sunt cele mai sigure forme de turism iar orice destinaţie pe care o propunem este verificată înainte de a lansa produsul. Alături de cazare asigurăm excursiile la faţa locului şi cele mai eficiente modalităţi de transport. Ţările pe care le promovăm doresc să-şi dezvolte turismul şi primesc vizitatorii asigurându-le cea mai mare siguranţă. Turiştii care au revenit din aceste circuite au fost extrem de plăcut surpinşi şi nu au simţit nicio diferenţă de calitate faţă de circuitele din Europa occidentală, America Latină sau alte destinaţii mult mai cunoscute. Puţini ştiu că şi în aceste ţări, mult timp marginalizate din punct de vedere turistic, există structuri de cazare de calitate, servicii de calitate şi nenumărate obiective turistice extraordinare", subliniază Daniela Nedelcu, director general al agenţiei DAL Travel.

> În topul destinaţiilor inedite se află PAKISTANUL DE NORD. Constituind graniţa naturală pentru nu mai puţin de cinci ţări, Masivul Himalaian atrage ca un magnet mii de vizitatori dornici să-i descopere măreţia, să îi admire peisajele grandioase sau să îi cunoască locuitorii care, separaţi de văile până acum inaccesibile, şi-au creat culturi specifice, cu tradiţii care mai de care mai interesante. Una dintre căile cele mai uşoare de a cunoaşte secretele zonei este de a începe explorarea nordului Pakistanului, urmând una dintre cele opt minuni ale lumii moderne, Autostrada Karakorum. Programul include fermecătoarele oraşe Islamabad şi Lahore, locuri unde istoria vorbeşte la tot pasul, şi maiestuoşii munţi aflaţi în zona de nord a Pakistanului. Circuitul are loc în perioada 15-28 septembrie şi costă 3690 de euro de persoană, subliniază sursa citată.

> Tot în Asia Centrală, o destinaţie în sine foarte căutată o reprezintă UZBEKISTAN. DAL Travel organizează un circuit în Uzbekistan în perioada 15-23 septembrie 2022, care include traseul Tashkent - Samarkand - Bukhara - Khiva şi costă 1692 de euro. Printre altele, turiştii pot explora bazarele locale şi Deşertul Kyzylkum.

> În top urmează ETIOPIA, principalul circuit fiind în perioada 21 septembrie - 5 octombrie, cu ocazia Festivalului Meskel dedicat Sfintei Cruci, care se celebrează de peste 1.600 de ani în Etiopia, una dintre cele mai mari ţări ortodoxe şi unica ţară din lume în care Calendarul Iulian este încă oficial, o "insulă" de ortodoxie. Circuitul costă 3895 de euro de persoană.

> IRAN reprezintă o ocazie unică de întoarcere în timp printr-un singur cuvânt: PERSIA, cu istoria sa de peste 4000 de ani, una dintre cele mai vechi şi bogate culturi din lume, cu legendele şi poveştile Seherezadei care ne-au încântat copilăria, cu oameni ospitalieri, oraşe pline de istorie, unele aflate pe celebrul "drum al mătăsii", cu monumente şi vestigii care vă vor transpune în trecut. DAL Travel organizează mai multe circuite în octombrie şi noiembrie, cu tariful de 2190 de euro.

Topul destinaţiilor inedite este continuat de Bangladesh şi Sudan. De asemenea, DAL Travel mai organizează circuite care cuprind ţările de pe coasta Africii de Vest - Sierra Leone, Guinea, Guinea Bisau, Gambia şi Senegal dar şi din Golful Persic - Emiratele Arabe Unite, Oman, Bahrain şi Kuwait.

Pentru toate aceste destinaţii, transportul este asigurat cu companii aeriene de linie iar cazarea este asigurată la hoteluri de 4 şi 5 stele. Lucrătorii din turism din Africa sau din Asia Centrală sunt foarte primitori, ospitalitatea făcând parte din cultura lor. Turiştii români vor rămâne surprinşi să descopere hoteluri de 5 stele în Kurdistan sau servicii de top în Asia Centrală ori pe coasta Africii de Vest, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9454
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9466
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7525
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.3032

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro