CFR CĂLĂTORIBiletele de călătorie pot fi achiziţionate online, până la plecarea trenului

I.GHE.
Ziarul BURSA #Companii / 16 noiembrie 2022

Biletele de călătorie pot fi achiziţionate online, până la plecarea trenului

Biletele de tren pot fi cumpărate online, începând de ieri, la toate trenurile CFR Călători, până la momentul plecării din staţie, se arată într-un comunicat de presă emis de operatorul public de transport feroviar de persoane. Documentul citat arată că sistemul informatic "xSell" este disponibil pentru toate cele peste 1.000 de trenuri ale operatorului naţional. Anterior, aplicaţia CFR Călători permitea emiterea biletelor online până la momentul plecării doar pentru 75% dintre garniturile de lung parcurs (InterRegio), 65% la garniturile RegioExpres şi 32% pentru trenurile Regio, de scurt parcurs.

"În cadrul acţiunilor desfăşurate pentru creşterea gradului de digitalizare şi accesibilitate, începând de astăzi, 15 noiembrie 2022, CFR Călători a implementat sistemul xSell-mobile la nivelul întregului personal de tren. Acest fapt permite emiterea legitimaţiilor de călătorie, rezervarea automată a locurilor, scanarea legitimaţiilor, validarea biletelor online şi a titlurilor metropolitane prin intermediul dispozitivelor mobile. Personalul de tren este dotat cu dispozitive compuse din aparate mobile dotate cu NFC (pentru plata cu card contactless) şi capabilităţi de scanare a codurilor de bare / coduri QR, precum şi imprimante termice pentru tipărirea biletelor. Finalizarea implementării acestei soluţii permite vânzarea online în trafic intern a legitimaţiilor de călătorie la toate trenurile CFR Călători. În plus asigură o servire mai rapidă şi mai facilă a călătorilor în tren şi reducerea timpului limită stabilit pentru achiziţionarea biletelor online până în momentul plecării trenului din staţia de îmbarcare. Achiziţionarea biletelor online este posibilă de pe site-ul www.cfrcalatori.ro şi prin aplicaţia mobilă «CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online» disponibilă în toate magazinele de aplicaţii: Google Play, Apple AppStore şi Huawei AppGallery", se arată în comunicatul de presă emis de CFR Călători.

Operatorul public de transport feroviar de călători a avut nevoie de un an şi jumătate de la lansarea aplicaţiei pentru vânzarea biletelor online până la operaţionalizarea completă.

CFR Călători recomandă pasagerilor să îşi planifice din timp călătoria, să folosească toate trenurile puse la dispoziţie din graficul unei zile şi să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie. Din 12 decembrie 2022, odată cu Noul Mers al Trenurilor, revin trenurile InterCity, dar cu preţuri mai mari faţă de InterRegio fără a avea reduceri semnificative pentru durata călătoriei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro