Circuitul Salonul Calului adună la start în etapa a II-a peste 120 de cai

.
Ziarul BURSA #Comunicate de presă / 14 iulie 2016

Calendarul competiţional al Clubului Equestria continuă cu ediţia a V-a a Concursului Naţional de Sărituri peste Obstacole "Cupa Equestria", eveniment ce va avea loc în perioada 14 - 17 iulie, la Baza Hipică Equestria, din Tâncăbeşti. Competiţia se desfăşoară în cadrul etapei a II-a a circuitului ecvestru, Salonul Calului, şi aşteaptă la start peste 100 de cai şi călăreţi din toată ţara, care se vor întrece în 16 probe de sărituri peste obstacole, cu grade diferite de dificultate.

"Cupa Equestria la disciplina Obstacole a devenit o tradiţie a clubului nostru, ajungând la a V-a ediţie consecutivă. Evenimentul a fost primit de fiecare dată cu entuziasm de către sportivi, fapt ce ne-a fost demonstrat prin numărul mare de participanţi înscrişi în fiecare an. Şi în acest an aşteptăm un număr important de cai şi călăreţi din întreaga ţară, mai ales că punctajul obţinut în această competiţie contează şi pentru clasamentul final al circuitului Salonul Calului", a declarat Ozana Moraru, proprietar al Bazei Hipice Equestria şi preşedintele Clubului Equestria.

Programul pentru cele patru zile de concurs cuprinde 16 probe adresate cailor şi călăreţilor de toate nivelurile, cele mai uşoare fiind probele pentru categoria Amatori şi Debutanţi, probele de nivel E şi cele de nivel D, pentru copii, acestea având obstacole ridicate la înlăţimi între 0,80 - 1,10 m. Sportivii şi caii experiementaţi vor participa la probe mai dificile, în cadrul cărora obstacolele ajung şi la 1,40 m înălţime. Sâmbătă, în cea de-a treia zi de concurs, are loc o probă cu tradiţie, de nivel B, Trofeul Jockey Club, iar duminică, programul competiţiei se încheie cu cea mai dificilă probă, de nivel A, intitulată Cupa Equestria. Trofeul Cupa Equestria va fi înmânat sportivului care va cumula cele mai multe puncte din toate probele celor patru zile de competiţie, precum şi celor situaţi pe poziţiile a doua şi a treia în această clasificare.

Probele din cadrul Cupei Equestria au premii cuprinse între 2,500 - 8,000 lei, în funcţie de dificultate, iar valoarea totală a premiilor pentru această competiţie este de 45,000 lei.

Următoarea etapă a circuitului Salonul Calului are loc în perioada 22 - 25 septembrie, atunci când se va desfăşura Finala evenimentului şi vor fi desemnaţi câştigătorii circuitului, în funcţie de punctajele obţinute în cele trei etape de anul acesta.

Intrarea spectatorilor la eveniment este gratuită.

Partener media: Bursa

Despre Equestria:

Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs şi manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori şi deţine 76 cai (26 proprii şi 50 în pensiune). Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi şi organizează permanent lecţii de echitaţie pentru copii şi amatori. Totodată, clubul dispune de un hotel, un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, două săli de conferinţă Equestria organizează competiţii regulate de echitaţie pentru profesionişti, dar şi pentru copii şi amatori. Manifestările includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, Salonul Calului, sau, începând cu 2013, Concursul internaţional de sărituri peste obstacole FEI - Longines Grand Prix.

Informaţii despre evenimente sunt disponibile la adresa: www.salonul-calului.ro sau www.equestria.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro