Colliers îşi consolidează departamentul de certificări verzi prin lansarea de noi servicii ESG

V.G.
Companii / 4 noiembrie 2022

Colliers îşi consolidează departamentul de certificări verzi prin lansarea de noi servicii ESG

Departamentul de Green and Healthy Buildings Certifications din cadrul Colliers devine ESG Strategic Advisory, informează un comunicat transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Colliers îşi completează serviciile dedicate angajamentelor de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG), oferind consultanţă pentru calculul amprentei de carbon, în proiecte de decarbonizare "Net Zero Carbon", de definire a strategiilor ESG în mediul construit, de evaluări şi consultanţă în domeniul de aplicare a Taxonomiei UE şi audituri energetice. În cei 11 ani de activitate în acest segment de business, echipa de consultanţă strategică ESG a Colliers a oferit consultanţă în vederea certificării conform standardelor internaţionale în domeniul sustenabilităţii pentru mai mult de 140 de proiecte din România , care totalizează aproximativ 4 milioane de metri pătraţi.

"Gradul mare de incertitudine de pe piaţă, în special în ceea ce priveşte contextul legislativ (aplicabilitatea Taxonomiei UE şi raportarea durabilă necesară SFDR sau CSRD), ar putea produce întârzieri în implementarea aspectelor legate de sustenabilitate. Totuşi, deja mulţi chiriaşi şi-au declarat angajamentele ESG şi pun mare accent pe eficienţa energetică, raportarea emisiilor de carbon şi certificările verzi, ceea ce se traduce printr-o presiune şi asupra dezvoltatorilor şi proprietarilor de imobile pentru a implementa o parte din acţiunile care îi vor ajuta să atingă aceste obiective. În viitor, proprietarii care nu se vor alinia la aceste cerinţe sustenabile ale părţilor interesate vor avea de pierdut. Echipa ESG Strategic Advisory din cadrul Colliers, formată din profesionişti acreditaţi LEED, BREEAM, WELL, EDGE, Fitwel şi Access4You, valorifică experienţa semnificativă acumulată şi îi ajută pe proprietarii de imobile să parcurgă procesele de certificare, eficient şi incluziv, pentru a crea proiecte durabile care să îndeplinească obiectivele ESG astăzi şi în viitor", explică Oana Stamatin, ESG Chief Officer la Colliers în CEE şi România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro