Compania Louis Dreyfus a obţinut o creştere de 44% a profitului net în 2022

A.F.
Companii / 23 martie

Compania Louis Dreyfus a obţinut o creştere de 44% a profitului net în 2022

Compania Louis Dreyfus (LDC) a raportat miercuri o creştere de 44% a profitului net în 2022, alăturându-se altor comercianţi agricoli la nivel mondial care au obţinut câştiguri mari datorită preţurilor ridicate şi a cererii puternice, într-un an volatil, marcat de invazia Rusiei în Ucraina, unul dintre cei mai mari producători la nivel mondial, transmite News.ro.

LDC, care este prezent şi în România, ai cărui rivali include ADM, Bunge şi Cargill, a raportat un profit net al grupului de puţin peste 1 miliard de dolari, faţă de 697 de milioane de dolari cu un an mai devreme.

Vânzările nete au crescut cu aproape 21%, la 59,9 miliarde de dolari, de la 49,6 miliarde de dolari. Invadarea Ucrainei de către Rusia a contribuit la creşterea preţurilor şi la tensiunile de aprovizionare cu culturi de bază.

Bunge şi ADM au raportat ambele câştiguri record în 2022 şi au prognozat profituri solide pentru acest an.

Unitatea de cereale şi seminţe oleaginoase a LDC şi-a mărit în continuare rezultatele operaţionale anul trecut, după un 2021 puternic, susţinut de cererea puternică din partea importatorilor, deşi operaţiunile din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa au fost afectate negativ de dificultăţile logistice din Marea Neagră, pe fondul războiului din Ucraina.

La fel ca şi alte firme străine de cereale, LDC şi-a redus operaţiunile în Ucraina şi Rusia în 2022, din cauza războiului.

Produsele provenite din cele două ţări au reprezentat 2% din vânzările grupului anul trecut, faţă de mai puţin de 4% cu un an în urmă, se arată în sursă.

În Ucraina, redeschiderea comerţului maritim, în temeiul unui acord de război susţinut de Naţiunile Unite şi Turcia, a permis unele volume de export, în timp ce LDC a folosit şi canale logistice non-maritime cu costuri suplimentare.

Compania a încorporat o nouă entitate juridică în România pentru a-şi susţine operaţiunile în zonă, a spus acesta.

În Rusia, unde LDC operează silozuri şi un terminal de export de cereale, grupul şi-a reluat activitatea după suspendarea iniţială a activităţii.

Pentru un proiect mixt întârziat mult, de construire a unui terminal de mare adâncime în peninsula Taman, LDC a recunoscut o depreciere de 156 milioane de dolari la 31 decembrie, a adăugat acesta.

Rezultatele îmbunătăţite şi vânzarea unei participaţii către holdingul ADQ din Abu Dhabi, în 2021, au atenuat presiunea financiară asupra LDC şi a acţionarului principal Margarita Louis-Dreyfus, după câţiva ani de profituri modeste şi datorii în creştere.

Capitalurile proprii ale grupului au crescut la un record de 6,1 miliarde de dolari la 31 decembrie 2022, în timp ce datoria netă ajustată a scăzut la 0,4 miliarde de dolari până la 31 decembrie, de la 1,5 miliarde de dolari cu un an mai devreme, a spus compania.

LDC a anunţat, de asemenea, o ţintă de reducere cu 33,6% a emisiilor de gaze cu efect de seră proprii, până în 2030, comparativ cu anul de referinţă 2022.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si de ce nu se taxeaza profiturile "nesimtite" asa cum sunt taxate companiile din energie?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9575
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6194
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7071
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.0889

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro