CONFERINŢA "DEZVOLTAREA ROMÂNIEI ÎN NOUL CONTEXT FINANCIAR EUROPEAN" / IULIAN FOTA, CONFERENŢIAR UNIVERSITAR:"România, o ţară fără spirit antreprenorial"

V.R.
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

"România, o ţară fără spirit antreprenorial"

"Nu avem nicio garanţie că modul în care se reaşază lumea ne va fi favorabil" 

Contextul internaţional actual este unul foarte prost, potrivit afirmaţiilor domnului Iulian Fota, fost consilier prezidenţial, care consideră că România este nepregătită pentru evoluţiile viitoare.

Domnia sa declară: "Lumea se reaşează. Se va discuta o nouă ordine europeană. Nu înseamnă că această reaşezare va fi bună pentru noi, cum a fost cea din 1989".

Domnul Fota atrage atenţia că, în acest context, avem mari probleme, ca ţară, care nu sunt luate în discuţie, şi anume: "România este confuză din punct de vedere ideologic - unii vor Occident, mai multă Europă, alţii nu; România este o ţară deprofesionalizată, competenţa lipseşte inclusiv în zona economică; clasa politica este în impas, negativismul predomină în informaţie. Totodată, suntem o ţară fără spirit antreprenorial".

Conform spuselor domului Fota, sondajele de opinie arată că 75% dintre locuitorii ţării noastre vor să fie angajaţi, nu întreprinzători.

În privinţa competenţei angajaţilor, fostul consilier prezidenţial precizează: "În afară de Banca Naţională a României, nu văd, la stat, oameni care să poarte titulatura de economist. Aceştia sunt în zona privată. Ce poţi să faci, ca ţară, fără experţi?".

Fostul consilier prezidenţial subliniază că "avem multe vulnerabilităţi interne" şi, tocmai de aceea, a venit timpul pentru acţiuni concrete, astfel că nu mai pot fi continuate "abordările teoretice, liniştite".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS