CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / BALDAN, ITALO ROMENA:"Băncile trebuie să se implice mai mult în finanţarea proiectelor europene"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 14 iunie 2013

Băncile trebuie să se implice mai mult în finanţarea proiectelor cu fonduri europene, apreciază Matteo Baldan, responsabil pentru Proiectele cu Fonduri Europene din cadrul Direcţiei Credite a Băncii Italo Romena. Domnia sa a declarat: "Având în vedere că întregul sistem bancar, în colaborare cu Asociaţia Română a Băncilor, face demersuri pentru a adresa propuneri concrete instituţiilor competente, aş dori să evidenţiez principalele aspecte pe care le-am identificat pentru o mai bună absorbţie. Conceptul cheie este siguranţa asupra exigibilităţii creditelor acordate. La fel de important este necesitatea de a dispune de fluxuri stabile şi previzibile în timp şi de a defini perioade limită pentru întârzieri".

Oficialul Băncii Italo Romena a mai spus că îmbunătăţirile care trebuie aduse sistemului actual pentru accelerarea absorbţiei variază de la simplificarea birocraţiei, eliminarea lipsei de cultură financiară a principalilor beneficiari, la modalităţile de alocare.

Banca Italo Romena a acordat credite de 11 milioane de euro pentru mai multe proiecte finanţate din fonduri europene, de la agricultură, turism, industrie, până la resurse umane. Matteo Baldan a subliniat că cele mai multe proiecte de succes ale băncii sunt în agricultură, dând exemplul unei investiţii în producţie viticolă din Timişoara.

Domnia sa a subliniat că ţara noastră trebuie să se preocupe de o mai bună absorbţie, dar şi să atragă cât mai mulţi bani în agricultură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

19 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0186
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5297
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4736
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro