CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE EDIŢIA A IX-A / STERE FARMACHE, FONDUL ROMÂN DE CONTRAGARANTARE: "Drumul la bancă este mult mai bătătorit decât cel către piaţa de capital"

E.O.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 1 noiembrie 2017

"Drumul la bancă este mult mai bătătorit decât cel către piaţa de capital"

Drumul la bancă, pentru finanţarea proiectelor, este mult mai bătătorit decât cel către piaţa de capital, a spus Stere Farmache, preşedintele Directoratului la Fondul Român de Contragarantare.

Domnia sa a menţionat: "Fondul este o instituţie importantă, deşi nu iese în prima linie asemeni băncilor, fiind prezent în cea de-a doua linie. Activitatea fondului a fost blocată timp de doi ani de către Curtea de Conturi, care a intrat destul de brutal în schema de contragarantare. (...) Anul acesta ne-am implicat mult în programul de start-up nation, un program care merge bine. Estimăm că, până la sfârşitul acestui an, vom avea 1000 de contragaranţii, inclusiv cele din start-up nation".

Fondul are ca obiect de activitate exclusiv contragarantarea finanţărilor acordate de fondurile de garantare, a subliniat domnul Farmache, menţionând că, pentru o valorificare mai bună, este nevoie de o diversificare a obiectului de activitate, prin introducerea operaţiunilor de micro-finanţare sau a programelor pentru cofinanţarea unor proiecte foarte bine alese pe anumite domenii de activitate, conform lui Stere Farmache.

Domnia sa a menţionat că Fondul este generator de beneficii pentru IMM în mecanismul garantare - contragarantare, reducând costul garantării, implicit pe cel al finanţării pentru IMM/antreprenor şi crescând gradul de creditare al instituţiilor financiar-bancare.

În Europa sunt instituţii similare FRC/ FNGCIMM private, publice şi mixte, a mai spus domnul Farmache, menţionând că Asociaţia Europeană a Instituţiilor de garantare şi contragarantare are un rol important ca partener de dialog al instituţiilor UE, fiind o platformă de schimb de bune practici, un for profesional în care sunt abordate tendinţele pieţei şi nevoile clienţilor şi sunt create grupuri de lucru pentru a găsi soluţii la provocările economice actuale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vezi nenea Marmache, daca suntai multe fete la banci, lumea merge unde nu este luata peate picior! Vai de tineretea noastra! Ce mai face nenea Boboc? Au reusit sa va dea un loc caldut si linistit?

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5830
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8429
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4379

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb