CONFERINŢA "FONDURILE EUROPENE" - EDIŢIA A VI-A / ANGHELUŢĂ VĂDINEANU, CENTRUL NAŢIONAL PENTRU DEZVOLTARE DURABILĂ:"Sistemul de absorbţie trebuie restructurat şi perfecţionat"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

"Sistemul de absorbţie trebuie restructurat şi perfecţionat"

Sistemul actual de absorbţie a fondurilor europene nu poate garanta creşterea nivelului şi eficienţa utilizării acestora în perioada 2014-2020, astfel încât acest sestem trebuie restructurat şi perfecţionat, potrivit lui Angheluţă Vădineanu, preşedintele Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă.

În aceste condiţii, reforma sistemului de absorbţie a fondurilor europene este o problemă reală, opinează Vădineanu.

Gradul de absorbţie la care vom ajunge din banii alocaţi în perioada 2007-2013 este un motiv de oarecare satisfacţie, dar suntem departe de nevoia pe care ţara noastră o are, este de părere domnul Vădineanu.

Domnia sa consideră că există o strânsă corelaţie între nevoia de reformare a sistemului de dezvoltare şi crearea condiţiilor de sustenabilitate.

"Dezvoltarea durabilă este obiectivul general al tuturor politicilor şi programelor UE şi, deci, şi a statelor membre. Cred că important este să spunem ce trebuie făcut pentru a elimina barierele existente, din punct de vedere operaţional, pentru adaptarea unor legi etc., astfel încât atât consultanţii, cât şi beneficiarii să ştie ce trebuie să facă în procesul de accesare a fondurilor europene", a spus domnul Vădineanu, precizând că nu ne putem gândi la viitor fără să privim către capitalul natural, care este biodiversitatea.

Fondurile europene disponibile în exerciţiul financiar 2007-2013 nu au contribuit în măsură necesară la limitarea efectelor recesiunii economice mondiale asupra economiei naţionale şi la stimularea creşterii economice, potrivit domniei sale, care menţionează că s-au menţinut sau se pot menţine condiţiile de dezvoltare ne-sustenabilă a sistemului socio-economic naţional.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS