CONFIRMÂND RATINGUL ROMÂNIEIFitch a revizuit în scădere estimarea de creştere economică pentru 2014

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 08 septembrie 2014

Fitch a confirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung, în valută la BBB- şi în moneda locală BBB, menţinând calificativul în categoria investment grade şi a revizuit în scădere prognoza de creştere economică pentru acest an, de la 2,8% la 2,2%. Plafonul de ţară a fost confirmat la nivelul BBB+. Totodată, Fitch a reconfirmat perspectiva stabilă a ratingului datoriei guvernamentale a României.

Agenţia a precizat că menţinerea ratingului României se datorează în primul rând aşteptărilor că ţara noastră îşi va menţine ţinta de deficit bugetar pentru acest an de 2,2% din PIB şi va continua consolidarea fiscală în scopul atingerii obiectivului pe termen mediu privind deficitul structural de 1% din PIB.

Deşi a revizuit în scădere creşterea economică pentru 2014, pe fondul rezultatelor sub aşteptări din prima jumătate a anului, Fitch prognozează o accelerare în perioada 2015-2016, la un nivel de 3% anual, în medie, inclusiv pe fondul reluării investiţiilor, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Finanţelor şi citat de Mediafax.

În luna mai, Standard & Poor's, singura mare agenţie de rating care încă evalua România în categoria junk, nerecomandată investitorilor, a îmbunătăţit ratingul ţării cu o treaptă, la BBB-, în categoria recomandată pentru investiţii, cu perspectivă stabilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9261
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0937
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4797
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6851
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.3486

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro