Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea General Beton România de către Holcim

G.D.
Companii / 6 octombrie 2022

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea General Beton România de către Holcim

Consiliul Concurenţei a aprobat tranzacţia prin care Holcim (România) S.A. preia compania General Beton România S.R.L., conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Holcim, parte din grupul cu acelaşi nume, produce materiale de construcţii, fiind specializată în producerea cimentului şi betoanelor. Grupul Holcim deţine în România două fabrici de ciment, în Câmpulung (judeţul Argeş) şi în Aleşd (judeţul Bihor), o staţie de măcinare şi trei terminale de ciment la Turda (judeţul Cluj), Roman (judeţul Iaşi) şi Bucureşti, 19 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate şi două staţii de lianţi speciali. Grupul Holcim este activ în peste 70 de ţări, în principal în domeniul producerii de materiale de construcţii - ciment, agregate, beton şi asfalt.

General Beton este o companie activă pe piaţa producerii şi comercializării de beton din România încă din anul 1998, deţinând opt staţii de betoane, amplasate în: Timişoara, Dumbrăviţa (judeţul Timiş), Arad, Sibiu, Constanţa, precum şi în zona metropolitană a municipiului Bucureşti, în Otopeni, Cernica şi cartierul Militari.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro