Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice angajamentele formulate de Volvo România

G.D.
Companii / 22 august

Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice angajamentele formulate de Volvo România

Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Volvo România SRL pentru a elimina îngrijorările concurenţiale în contextul investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă pe piaţa comercializării angro de piese de schimb pentru camioane medii şi grele marca Renault Trucks din România, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, autoritatea de concurenţă are suspiciuni că, în urma restrângerii concurenţei prin desfiinţarea reţelei de distribuţie selectivă a Renault Trucks, Volvo România ar putea abuza de poziţia sa dominantă prin aplicarea unor preţuri inechitabile/excesive pentru serviciile prestate.

În acest context, angajamentele propuse de Volvo România SRL au în vedere eliminarea îngrijorărilor concurenţiale, acoperind două direcţii principale: eliminarea riscului practicării unor creşteri nejustificate ale preţurilor pieselor de schimb pentru camioanele marca Renault Trucks şi asigurarea accesului pe pieţele pe care activează Volvo România în beneficiul altor agenţi economici concurenţi în condiţiile unor reguli de acces echitabile pentru toţi participanţii la aceste pieţe.

Astfel, Volvo România SRL va asigura accesul la piesele de schimb originala (OEM) Renault Trucks către reparatorii independenţi care doresc să desfăşoare activităţi de reparaţii şi întreţinere pentru camioanele marca Renault Trucks şi va acorda un discount specific pentru aceste produse. De asemenea, Volvo România SRL îşi asumă obligaţia de a aplica doar creşteri justificate ale listei de preţuri pentru piesele de schimb OEM Renault Trucks care vor fi comercializate de societate în România către reparatorii independenţi, pe o perioadă determinată de timp.

Documentul, conţinând angajamentele formulate de Volvo România SRL, poate fi consultat pe pagina web a autorităţii de concurenţă: www.consiliulconcurentei.ro.

Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate să trimită observaţii până la data de 21 septembrie 2022, prin e-mail, la adresa: industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă, la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, se mai arată în comunicat.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro