Consiliul JAI a aprobat un important regulament privind migraţia

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 octombrie

Sursa foto:www.consilium.europa.eu

Sursa foto:www.consilium.europa.eu

English Version

Europa se confruntă cu provocări fără precedent. Pandemie, migraţie, război sunt chestiuni care provoacă frisoane în marile cancelarii europene. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a participat la reuniunea Consiliului JAI, secţiunea Afaceri Interne, unde s-a discutat despre dimensiunea externă a migraţiei, Pactul privind migraţia şi azilul, cooperarea cu America Latină pentru combaterea crimei organizate şi a traficului de droguri, dar şi despre consecinţele agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Cătălin Predoiu a declarat: "Consiliul JAI a aprobat un important regulament privind migraţia, mai precis privind gestionarea situaţiilor de criză. Acest regulament face parte dintr-un «pachet» de 5 regulamente privind migraţia, care vor constitui noul cadru legislativ al UE privind migraţia, cadru legislativ aflat în negocieri de nu mai puţin de 8 ani la nivelul instituţiilor europene". Predoiu a precizat că celelalte patru regulamente sunt în dialog la nivelul Parlamentului European: "Recent, Parlamentul European a blocat discuţiile pe celelalte patru regulamente, condiţionând adoptarea lor de deblocarea la nivelul Consiliului JAI a discuţiilor pe cel de-al cincilea, regulamentul de criză agreat ieri, astfel încât Parlamentul să dezbată şi să adopte împreună toate cele 5 regulamente interconectate privind migraţia. De aceea, discuţia de ieri a Consiliului JAI a fost importantă, pentru că a deblocat practic întregul proces la nivelul Parlamentului European. Foaia de Parcurs privind adoptarea noului cadru legislativ la nivelul UE privind migraţia prevede aprobarea tuturor regulamentelor cel târziu în luna februarie a anului 2024". Potrivit acestuia, "migraţia ilegală a devenit o provocare şi un test pentru întreaga Uniune Europeană": "Acest dosar, ca şi alte dosare europene importante de interes pentru România, va fi şi vor fi rezolvate cu succes doar prin unitatea şi solidaritatea Statelor Membre. România a demonstrat această solidaritate şi este gata să sprijine statele membre aflate sub presiune, cum este astăzi Italia. România şi-a demonstrat eficienţa în protecţia frontierelor şi politica de azil şi migraţie şi este gata să pună la dispoziţie expertiza sa, de exemplu pe cea privind procedurile de azil şi returnare, domeniu în care a fost deja solicitată în acest sens de un important stat membru al UE". Ministrul afirmă că "dimensiunea externă a migraţiei - respectiv abordarea fenomenului chiar în ţările de origine pe bază de cooperare cu acestea - este cheia succesului pe termen scurt şi mediu în reducerea migraţiei ilegale".

Cătălin Predoiu s-a referit şi la combatera traficului şi consumului de droguri: "În ceea ce priveşte combaterea drogurilor, aşa cum am subliniat în repetate rânduri, un fenomen global trebuie combătut global, prin cooperare. Noi am început şi vom intensifica acasă lupta cu drogurile pe toate palierele până când vom pune sub control şi vom reduce drastic fenomenul sub toate aspectele - producţie, trafic, consum. Dar, în acelaşi timp, vom fi foarte activi în cooperarea cu statele membre ale UE şi nu numai, prin schimb de informaţii privind producătorii şi traficanţii de droguri, şi prin operaţiuni poliţieneşti transfrontaliere, care vor sprijini combaterea şi la noi în ţară".

Acesta afirmă că vom lua aliaţi puternici în lupta cu drogurile în România. În marja JAI, Predoiu a avut o serie de întâlniri bilaterale cu miniştrii bulgar, Kalin Stoyanov, şi spaniol, Fernando Grande-Marlaska Gomez, acesta din urmă reprezentând preşedinţia rotativă în exerciţiu, dar şi cu comisarul Johansson, iar cu o zi înainte de JAI, în cadrul reuniunii informale, a purtat discuţii cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, ministrul de Interne croat, Davor Bozinovic, şi cu ministrul austriac Gerhard Karner.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Apanova
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb